Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Сонячну електростанцію потужністю 1,2 МВт збудують на території колишнього аеродрому у Хрінниках. Відповідні погодження дали депутати Демидівської селищної ради товариству «Малий енергетичний комплекс». Це підприємство є власником малої ГЕС на річці Стир, зданої в експлуатацію ще у 1958 році. Зараз вони обіцяють створити 10 нових робочих місць. Народні обранці запропонували перереєструвати компанію у Демидівці, адже нині податки вона сплачує у Рівному.

 

Алея дерев’яних фігур «Чотири пори року» авторства майстра з різьби по дереву Миколи Бондарчука з’явилася у сквері біля Будинку дітей та молоді Дубна із нагоди Дня міста. Проект реалізовано в рамках громадського бюджету райцентру.

 

У Цепцевичах Сарненського району батьки знову погрожують не пустити дітей до школи, поки не розпочнуть будувати нову. Першого вересня до старого сільського закладу піде 717 учнів, 94 з яких – першокласники. І це в той час, коли приміщення розраховане на 240 вихованців. Через нестачу класних кімнат їх облаштовують навіть у коридорі. Спортзал у закладі визнали аварійним ще 15 років тому, відтоді заняття фізкультурою проходять лише на подвір’ї. На будівництво нової школи минулого року провели тендер, виділено 11 мільйонів гривень із бюджетів, однак роботи не розпочинають через виявлені порушення в проекті.

 

Рекордну кількість плавців – близько 200 учасників із 13 областей України, а також спортсменів з Італії та США — зібрав цьогоріч Міжнародний турнір-2018 з плавання «Біле озеро» у Володимирецькому районі. Наймолодшому учаснику – 7 літ, а найстаршому – чемпіону та рекордсмену світу з естафетного плавання Анатолію Накльовкіну – 87.

Telegram Channel