Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
На першому весіллі отруїлося 22  гостей, на другому — 21...

Фото symptom.in.ua.

На першому весіллі отруїлося 22  гостей, на другому — 21...

Ще не встигли вилікувати учасників одного застілля, як  у ресторані «Садиба на джерелах», що у селі Ромашківка Ківерцівського району, знову потерпіли люди

Заступник головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба розповіла, що заклад мав  бути закритий після масового отруєння, яке трапилося 28 липня. І коли стали поступати нові хворі, медики не могли повірити, що там знову справляли весілля. Як видно, ані адміністрацію ресторану, ані замовників  сумні наслідки попереднього святкування не зупинили.

 Нагадаємо, що серед його учасників були і громадяни Швеції, семеро з яких, за свідченнями родичів, повернулися додому із симптомами отруєння. Також  у Луцьку з ознаками гострої кишкової інфекції за допомогою звернулося 22 людини, з них троє дітей. 10 хворих було госпіталізовано в обласну інфекційну лікарню, решта лікувалися  амбулаторно. Гості згадували, чим пригощалися,  припускали, що спричинив біду салат олів’є, а в ресторані стверджували: неякісними були солодощі, принесені замовниками.   

Бактеріологічне обстеження потерпілих  підтвердило діагноз сальмонельоз, повідомили в обласному лабораторному центрі.

 За результатами лабораторних досліджень, в одній пробі  продуктів харчування (салат із соусом майонез) було знайдено ​​сальмонелу і виявлено бактерії групи кишкової палички на обладнанні у  харчоблоці.  Бактеріологічне обстеження потерпілих  підтвердило діагноз сальмонельоз, повідомили в обласному лабораторному центрі.

Поліція розпочала кримінальне провадження за цим фактом, тривало розслідування. А тим часом 5 серпня у ресторані  знову накривали столи. І згодом до  обласної інфекційної лікарні звернувся 21 весільний гість  із симптомами гострої кишкової інфекції.  10 осіб, серед яких і дитина, госпіталізували. Шестеро інших  лягати у стаціонар відмовилися. Стан хворих був середньої важкості.

 Оксана КРАВЧЕНКО

Telegram Channel