Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • На вчорашній сесії Волинської обласної ради депутати не призначили Валентину Касарду на посаду директора комунального санаторію матері і дитини «Пролісок». І це — не зважаючи на протести працівників «Проліска», які зранку пікетували облраду, тримаючи плакати з написами: «Громада і колектив за Валентину Іванівну», «Руки геть від «Проліска» і Касарди». За Валентину Іванівну проголосувало лише 14 обранців.
  • Лучанка Тетяна Іксанова, яка народила сімох дітей, отримала звання «Мати-героїня». 25 вересня в Луцькій міській раді жінці вручили відповідну відзнаку. Звання присвоєно указом Президента України ще 11 травня 2018 року.
  • У Луцькому Центрі надання адміністративних послуг зникли черги на отримання біометричних паспортів. За словами директора ЦНАПу Лариси Карп’як, для цього закупили три станції для виготовлення українських і закордонних документів.
  • Тисячу пачок нічийних сигарет у кущах знайшли луцькі прикордонники поблизу річки Західний Буг. Також виявили спущений гумовий човен фірми «BARK» та два весла, які були приховані. Два ящики цигарок марки «NZ» без українського акцизу правопорушники мали намір переправити до Польщі.
  • Паралімпійка Богдана Конашук отримала однокімнатну квартиру в Луцьку. Житло придбала обласна рада. Спортсменка у складі національної збірної успішно виступила на Паралімпійських іграх-2018, що відбувалися у Південній Кореї. Вона займається біатлоном, спринтом і лижними гонками.
  • 2,8 мільйона гривень потрібно на утримання груп продовженого дня у школах Луцька до кінця року. А наступного вже необхідно буде 12 мільйонів. Раніше їх фінансували за рахунок освітньої субвенції, а тепер ці кошти мають давати з бюджету міста. Утримання однієї дитини коштує 9 гривень на день. Тому в міській раді обговорили можливість співфінансування із батьками — аби вони оплачували половину вартості.
  • Конкурс смачних прізвищ провели у Володимирі-Волинському в рамках фестивалю «Смаковиця по-володимирськи 2018». Найчисленнішою виявилася родина Галушок — вони прийшли на фестиваль учотирьох. Загалом у конкурсі взяли участь 19 осіб з дев’яти сімей на прізвище Куліш, Галета, Мамалига, Калита, Книш, Маслянка, Вареник, Шулик.
Telegram Channel