Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • 28 вересня о 14.00 у місті Дубні на майдані Незалежності відбудеться Всеукраїнська тематична акція-флешмоб «Усиновлення — це любов назавжди». Учасники заходу, тримаючи у руках кольорові кульки, утворять фігуру у вигляді великого серця, всередині якого будуть сироти. Представники служби у справах дітей роздадуть перехожим інформаційні брошурки про те, як взяти малюків у свої родини, та про сімейні форми виховання. Акція приуро­чена до Дня усиновлення, який відзначається 30 вересня, в день святих Віри, Надії і Любові та їхньої матері Софії.
  • Показ документальної стрічки «Саша Х.: Крила на Майдані» відбувся у Рівненському краєзнавчому музеї в рамках позаконкурсної програми ІІІ Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто Мрії». Стрічка розповідає про рівнянина — Героя Небесної сотні Олександра Храпаченка. Режисер фільму Еммануель Графф (Швейцарія — Франція) є почесним гостем фестивалю.
  • Грибами-дощовиками отруївся мешканець Остро­зького району та потрапив до реанімації. Чоловік, 1961 року народження, назбирав їх на лузі поблизу дому, відварив та протушкував. Та все одно опинився на лікарняному ліжку, його стан оцінюється як середньої важ­кості.
  • У Рівному з перукарні, що поруч із драмтеатром, украли скриньку з пожертвами. Працівники і небайдужі клієнти закладу намагалися таким чином допомогти своїй колезі. Невідомий вліз через вікно і викрав скарбничку. «Дитина потребує термінової операції. Якщо прочитають ті, хто це зробив, то прошу: не беріть гріха на душу, поверніть», — написав у соцмережі екс-прокурор Михайло Губанов.
  • У селі Познань, що на Рокитнівщині, у дерев’яному містку через річку застряг кінь. Дошки провалилися просто під скакуном, коли той переходив переправу, і він усіма чотирма ногами опинився у пастці. Тварину діставали селяни. Фото інциденту оприлюднили у фейсбук-спільноті «Рокитне-34200».
  • У наслідок зіткнення двох мотоциклів у селі Чемерне на Сарненщині постраждали підлітки, зокрема хлопчик 14 літ, двоє 18-річних та 19-річний парубок. У всіх підтвердили наявність алкоголю у крові. Вони отримали травми голови, струс мозку, забійні рани та садна.
Telegram Channel