Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В обласній бібліотеці імені Олени Пчілки – презентація книг про Голодомор 1932-1933 рр

Книги Андрія Бондарчука мають міжнародне визнання

Волинь-нова

В обласній бібліотеці імені Олени Пчілки – презентація книг про Голодомор 1932-1933 рр

У четвер 22 листопада у науковій бібліотеці о 15:00 відбудеться презентація книг «Україна. Голодомор 1946-1947 років: непокараний злочин, забуте добро» та «Уклін ангелу» Андрія Бондарчука

Нещодавно на вечорі вшанування пам’яті Джеймса Мейса, який відкрив світові правду про Голодомор 1932-1933 років, учасник цього заходу Андрій Бондарчук розповів про зустріч з цією визначною людиною і вручив нашій бібліотеці дорогоцінний презент – 10-томне видання спогадів тих, хто пережив цю страхітливу трагедію. Воно є далеко навіть не в кожній обласній бібліотеці України. Досить цікава його історія. Коли Андрій Бондарчук збирав матеріали для книги «Україна. Голодомор 1946-1947 років: непокараний злочин, забуте добро» він познайомився з однією з найавторитетніших дослідників цієї теми кандидатом історичних наук Олександрою Веселовою, якій вона присвятила усе життя. Вона пережила голодомор 1946-1947 років, ледве сама не стала жертвою людоїдів. Вона - автор декількох праць і у згаданому 10-томнику її роль визначальна. Олександра Миколаївна планувала надати допомогу. На жаль, не встигла. Однак у своєму робочому щоденнику зробила відповідний запис, який після її смерті перечитав чоловік Віталій Якович Веселов. Він і виконав обіцяне нею. У свою чергу Андрій Іванович вирішив, що цей багатий матеріал не повинен лежати в особистій бібліотеці і передав нам, для ширшої читацької аудиторії.

Андрій Бондарчук вручив нашій бібліотеці дорогоцінний презент – 10-томне видання спогадів тих, хто пережив цю страхітливу трагедію. Воно є далеко навіть не в кожній обласній бібліотеці України.

Олександра Миколаївна зібрала також багатий фактаж про Голодомор 1946-1947 років – матеріал до двотомного видання, яке не встигла видати. Чоловік О.М. Веселової звернувся до А.І. Бондарчука за допомогою, і нині він займається пошуком коштів для реалізації задуму Олександри Миколаївни. Можливо, знайдуться люди, не байдужі до нашої історії. А у четвер 22 листопада у нашій бібліотеці о 15:00 відбудеться презентація книги Андрія Бондарчука, яка заслужила міжнародне визнання, а також – книга «Уклін ангелу», що лише щойно побачила світ. Обидві книги будуть передані для шкіл і бібліотек області.

Людмила СТАСЮК, директор обласної бібліотеки імені Олени Пчілки

Telegram Channel