Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Закрити мозок титановою пластиною — такої операції потребує 26-річний ветеран АТО Олександр Кадира. Командир САУ 53-ї бригади після демобілізації проживає з мамою в смт Маневичі. Влітку на нього напали невідомі, які проламали череп. Місцеві лікарі повернули хлопця до життя. Волонтери просять допомогти коштами на придбання пластини – близько 20 000 гривень. Підтримати захисника можна, переказавши кошти на картку мами Світлани Василівни за номером 5168757391279116 у ПриватБанку.

 

38 осіб загинуло і травмувалось у вогні минулого року на Волині. Врятовано 18. За 12 місяців 2018-го трапилося 1288 пожеж.

 

Лучанка повідомила про пожежу в піцерії, щоб не платити за бенкет. На «порятунок» закладу харчування примчали 3 пожежні автомобілі, а потім і поліція – їх викликали вже працівники закладу. Відвідувачка розраховувала, що зможе скористатися переполохом у зв’язку з приїздом рятувальників і втекти, не заплативши. Однак усе відбулося за іншим сценарієм. Поліція затримала жінку й доставила в наркодиспансер на експертизу. Тепер їй доведеться не тільки оплатити рахунок у кафе, а й відповідати перед законом за хибний виклик оперативних служб.

 

6 074 гектари лісу відновили за рік волинські лісівники. Це більше, ніж у 2017-му на 323 гектари. Протягом року скоєно 817 випадків незаконної вирубки лісу. На злодіїв оформлено 604 протоколи про адмінправопорушення та відкрито 47 кримінальних проваджень.

 

Зять здав поліції свою тещу, яка вкрала телефон. Ковельчанин добровільно видав правоохоронцям апарат, який мати дружини поцупила в магазині «Щедра хата», чим завдала власникові майнової шкоди на суму 7 тисяч гривень.

 

На Волині працівники управління водного господарства ліквідовують наслідки пошкодження бобрами дамб. Їх виявили в Ратнівському, Старовижівському, Шацькому, Ковельському та Любешівському районах. Нині там усувають усі дефекти, щоб запобігти підтопленню.

Telegram Channel