Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Зліт фермерських родин відбувся на Рівненщині. Сільгоспвиробники озвучили свої нагальні проблеми, серед яких – питання, пов’язані з передачею земель постійного користування у власність фермерам, і державного сприяння дрібним підприємцям. У святковій обстановці кращих фермерів Рівненщини нагородили відзнаками Міністерства аграрної політики і продовольства та облдержадміністрації.

 

Троє рівнян опинилися у лікарні через вибух газового балона, що грів шаурму. Випадок стався біля адміністративного корпусу ринку Дикого на вулиці Здолбунівській. На місці події працювало 2 одиниці спецтехніки ДСНС та 10 рятувальників, а також екіпаж патрульної поліції та бригада «швидкої» медичної допомоги. За попередніми даними, спалахнула газоповітряна суміш у кіоску внаслідок розгерметизації газового трубопроводу. Люди у стані середньої важкості госпіталізовані до Рівненської обласної клінічної лікарні. Власника торгової точки встановлюють.

 

Тонну нелегального бурштину, 52 машини та 119 мотопомп вилучили правоохоронці на Рівненщині протягом минулого року. Підрозділами поліції розслідувалося 377 кримінальних проваджень за фактом незаконного видобування корисних копалин.

 

253 кримінальні провадження зареєстрували в поліції за фактами нелегального збуту та зберігання цього каменю.

 

Вечірньою безлюдною набережною в Рівному мчить авто, яке тягне за собою на тросі екстремала на лижах — таке відео розмістили користувачі соцмереж. А за декілька днів — ще одне, тільки вже серед білого дня. У коментарях люди впізнають відчайдуха Рому. У поліції зазначають, що лижник у цьому випадку вважається пішоходом, який порушує правила дорожнього руху, оскільки перебуває на проїжджій частині і становить небезпеку для інших. За це йому «світить» штраф — 51 гривня, щоправда, якщо знайдуть.

 

Понад 2 тисячі громадян переважно літнього віку перебуває нині в черзі на безплатне зубопротезування в Рівному. 2 тисячі гривень, передбачених у міському бюджеті на операцію одній особі, на руки не видають. За ці кошти можна виготовити металеві зуби та коронки, бо на металокераміку потрібно у 4–5 разів більше. Тому «атовці», які теж мають право на таку послугу, від неї відмовляються.

Telegram Channel