Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинянам перерахують пенсії:  кому і коли

Люди поважного віку такій новині точно зрадіють.

Фото obozrevatel.com.

Волинянам перерахують пенсії: кому і коли

З 1 березня буде проведено автоматичну індексацію виплат

Перераховуватимуть пенсії за формулою, затвердженою у 2017 році. Зважатимуть на стаж, за який сплачувався єдиний соціальний внесок, зарплату, що отримував пенсіонер, і середню по Україні. Зазначимо, що законом передбачено проведення щорічних перерахунків раніше призначених пенсій шляхом збільшення показника середньої зарплати в Україні. Як повідомили нам у головному управлінні Пенсійного фонду в області, у 2019—2020 роках він збільшуватиметься на коефіцієнт, що відповідатиме 50 % показника зростання споживчих цін і 50 % середньої заробітної плати за попередній рік. Суть змін у тому, що при проведенні березневого перерахунку показник середньої зарплати в Україні, який враховується для обчислення виплат, — 3 764,40 гривні збільшиться з урахуванням показника 1,17 і становитиме 4 404,35 гривні (3 764,40 х 1,17). Для кожного пенсіонера розмір підвищення буде різним, але не нижчим 100 гривень, якщо не досягатиме, доплатять до цієї суми. Він визначатиметься в автоматизованому режимі залежно від тривалості страхового стажу та індивідуального коефіцієнта заробітної плати, з якого проводиться обчислення пенсії.

За проведенням перерахунку не потрібно звертатися до органів Пенсійного фонду.

За проведенням перерахунку не потрібно звертатися до органів Пенсійного фонду. Загалом, як повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Петро Філіпчук, у березні збільшені виплати отримають 197,25 тисячі волинян, це становить понад 85 відсотків від загальної кількості цивільних пенсіонерів. Середній розмір підвищення — 510,22 гривні.

З 1 березня, крім індексації, запроваджують ще й додаткові виплати пенсіонерам. Їх отримають ті, хто через невеликі зарплати не мав підвищення, але має великий страховий стаж. Зокрема, чоловіки і жінки, які мають відповідно більше 35 і 30 років страхового стажу, котрі стали пенсіонерами після 2011–го та 25 і 20, — до 2011–го. Вони отримають одноразову доплату по 2 410,17 гривні рівними частинами двома траншами: у березні й квітні.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel