Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

У Луцьку через сильні пориви вітру поблизу геріатричного пансіонату впала величезна десятиметрова ялинка. А в самому центрі міста із будинку з годинником, відомого як «бім-бом», зірвався великий шматок «обшивки» для утеплення. До речі, ремонт фасаду відбувся у 2016 році, на що було витрачено майже мільйон гривень із міського бюджету. Стихія також знесла частину даху багатоповерхівки, пошкодивши припаркований автомобіль. Імовірно, через сильний вітер впав будівельний кран на вулиці Привокзальній. На щастя, люди не постраждали.

 

На Рівненщині негода наробила біди: на вулицях повалено дерева, 30 населених пунктів знеструмлено. Дороги від дерев очищають усі служби міста: і комунальники, і працівники Тресту зеленого господарства. Там, де дерева впали на проїжджі ділянки, роботи ведуть рятувальники. А патрульні поліцейські звільнили рейсовий автобус Здолбунів – Рівне, на який впало гілля дерева. Інформації щодо постраждалих, на щастя, немає.

 

Поблизу села Калинівка Люблинецької ОТГ на Ковельщині ледь зупинили пожежу, яка виникла через загорання сухої трави. Вогонь вдалося приборкати за кілька десятків метрів від села. На боротьбу зі стихією вийшли всі небайдужі.

 

У селі Клепачів Ківерцівського району настоятелем Свято-Іллінського храму, який перейшов до ПЦУ, став Роман Мойсей, брат Героя Небесної Сотні Василя Мойсея. У Прощену неділю він відслужив тут першу літургію.

 

Двох дітей у Рокитному на Рівненщині збив п’яний дільничний поліцейський. Інцидент трапився в позаробочий час. Попередньо відомо, що на двох хлопців 13 та 14 років автомобіль наїхав поза пішохідним переходом. Обидва підлітки нині у лікарні.

 

Луцьк посів 22-ге місце в рейтингу 100 найпрозоріших міст України, якого формували на основі 91 показника із 13 сфер функціонування міста і такого важливого складника як боротьба з корупцією. Також у сотню потрапили Володимир-Волинський (33-тє) та Ковель (56-те місце).

Telegram Channel