Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
До «золотого» хлопчика — квартет «бронзових» дівчат!

Заздри, плането: Україна – у п’ятірці найкращих біатлонних націй!

Фото biathlon.com.ua.

До «золотого» хлопчика — квартет «бронзових» дівчат!

Наш біатлон показав, що він таки живий

 

 

У шведському Естерсунді завершився Чемпіонат світу з цього виду спорту. В підсумковому медальному заліку Україна посіла високе п’яте місце. На такий результат перед початком форуму ми, будьмо відвертими, не надто і сподівалися.

На щастя, наш біатлон виявився не таким «мертвим», як це здавалося впродовж нинішнього сезону.

До історичного «золота» Дмитра Підручного в гонці переслідування «синьо–жовті» змогли додати ще й «бронзу» в жіночій естафеті! Її здобув квартет у складі Анастасії Меркушиної, Віти Семеренко, Юлії Джими і Валентини Семеренко.

25-річний норвежець Йоганнес Тінгнес Бьо здобув у Естерсунді 4 золоті нагороди й одне «срібло».

Ця «бронза» особливо цінна для нас ще й тому, що в жіночих естафетах на етапах Кубка світу нам цього сезону медалями навіть і не пахло: у Гогфільцені українські біатлоністки посіли 8–ме місце, в Обергофі — знову 8–ме, в Рупольдингу — 15–те, в Кенморі — 14–те…

А у завершальний день змагань відбулися жіночий та чоловічий мас–старти, в кожному з яких наша держава була представлена одним спортсменом/спортсменкою.

Анастасія Меркушина цього разу посіла не надто високе 25–те місце. Хоча з її старанням та щирим уболіванням за справу є всі підстави сподіватися: найвищі досягнення у 24–річної біатлоністки ще попереду!

Натомість Дмитро Підручний до останньої стрільби лишався серед претендентів на медалі, а в підсумку посів усе одно доволі пристойне 10–те місце. Додайте до цього четверте у спринті й перше в гонці переслідування — вагомий привід сказати Дмитрові величезне «Дякуємо!» за такий виступ.

До речі, норвежець Йоганнес Бьо у мас–старті знову «застрелився» на останньому вогневому рубежі, припустившись відразу п’яти промахів! Проте надто нарікати на долю норвежцю таки не випадає — чотири «золота» і одне «срібло» з Естерсунда він таки везе! Отож, Йоганнес Бьо стає семиразовим чемпіоном світу. Звісно, до рекордсмена–співвітчизника — володаря 20 золотих медалей ЧС Уле–Ейнара Бйорндалена — йому ще дуже далеко. Проте треба пам’ятати: останнє своє «золото» Уле–Ейнар здобув у 42, а Йоганнесу — лишень 25…

 

Підсумковий залік ЧС-2019 з біатлону:
М Команда З С Б Всього
1 Норвегія 5 3 1 9
2 Німеччина 2 2 3 7
3 Італія 2 2 1 5
4 Швеція 1 1 1 3
5 Україна 1 0 1 2
6 Словаччина 1 0 0 1
7 Росія 0 2 1 3
8 Франція 0 1 3 4
9 Болгарія 0 1 0 1
10 Австрія 0 0 1 1


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel