Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Андрій ПОКРОВСЬКИЙ:  «Поведінка міської влади виглядає як замилювання очей»

Обранець громади дивується, чому КП «Луцькі ринки» замість того, щоб приносити гроші у міську казну, бере з неї?

Фото: konkurent.in.ua.

Андрій ПОКРОВСЬКИЙ: «Поведінка міської влади виглядає як замилювання очей»

Обіцяли одне, а маємо зовсім інше. Так, за словами обранця громади, можна охарактеризувати діяльність виконавчих органів обласного центру. Саме про їхню роботу звітували 27 березня на засіданні сесії Луцької міської ради. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу»

«Поведінка керівників міста і влади в цілому виглядає просто як замилювання очей. З того, що обіцялося, нічого не виконане», – зауважив Андрій Покровський. Як приклад, депутат Луцькради навів діяльність комунального підприємства «Луцькі ринки». Зі слів Андрія Покровського, міська влада створила його більше року тому задля наповнення бюджету міста. Були й обіцянки упорядкувати Старий ринок і територію біля замку Любарта. Однак не склалося, КП «Луцькі ринки» за рік роботи не тільки не поповнює міську казну, а й дотується з неї.

«Ми бачимо, що за попередніх керівників у бюджет надходило хоча б близько 5 мільйонів гривень щороку, а то, можливо, й більше. Зараз же «Луцькі ринки» нічого не дають до міської скарбниці. Більше того – беруть тільки дотації з неї», – додав депутат.

Це ж не іграшки, це – люди! Це 40 тисяч мешканців міста, які чекають цю фінансову допомогу.  І свої зобов’язання, взяті перед ними, треба виконувати.

Також незрозуміла ситуація склалася з програмою підтримки ініціатив виборців в округах без депутатів, яку запропонував Покровський. Хоч вона й була підтримана більшістю, але торік реалізувати її на 100% не вдалося через непроведення тендерів та затягування розгляду заяв. У січні цього року Андрій Покровський запропонував внести зміни до Програми, щоб використати кошти, що залишилися з 2018-го, а також змінити термін розгляду заяв, аби ініціативи людей реалізовувались швидше. Цих пропозицій не підтримали. Однак уже на засіданні комісії житлово-комунального господарства Луцької міської ради, що відбулася декілька днів тому, депутати більшості самі закликали внести ці зміни. Окрім того, наголосили на їхній важливості.

«Два місяці тому я ініціював проект рішення, виносив його на сесію, вона успішно його провалила. Що відбулося? Пройшов певний час, депутати (причому з «укропівської» більшості) почали говорити про те, що це рішення необхідне», – розповів Андрій Покровський.

Проект рішення про внесення змін до програми підтримки ініціатив виборців в округах без депутатів був винесений на чергову сесію Луцькради. Проте вчергове депутатська більшість проігнорувала інтереси лучан і не підтримала його.

«Це ж не іграшки, це – люди! Це 40 тисяч мешканців міста, які чекають цю фінансову допомогу.  І свої зобов’язання, взяті перед ними, треба виконувати», – підсумував депутат Луцькради Андрій Покровський.

Віктор ПЕТРИК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel