Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Міська рада відмовила  у безкоштовному встановленні газових лічильників для пільговиків

Андрій Покровський вважає, що влада не має бажання займатися цією важливою проблемою.

Фото свідомі.укр.

Міська рада відмовила у безкоштовному встановленні газових лічильників для пільговиків

Лучанам, які належать до пільгової категорії населення, не будуть безоплатно встановлювати прилади обліку блакитного палива. Про це йшлося у середу, 24 квітня, під час сесійного засідання Луцькради

Так, група депутатів (Андрій Покровський, Микола Яручик, Юлія Вусенко, Алла Надточій) винесли на розгляд сесії «Програму встановлення індивідуальних лічильників газу у квартирах пільгової категорії мешканців Луцька на 2019–2020 роки».

Відповідно до програми (якби її прийняли), міська рада повинна була передбачити кошти на придбання таких приладів обліку для пільговиків, які б безкоштовно встановив ПрАТ «Волиньгаз».

— Це рішення потрібне для покращення життя наших громадян. Ви знаєте, що багатьом дуже важко зводити кінці з кінцями при настільки високих тарифах. Ми шукали вихід із ситуації і встановили, що індивідуальний лічильник допоможе людям економити, – зазначив Андрій Покровський.

Своєю чергою виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що відповідно до законодавства органи місцевого самоврядування не можуть фінансувати закупівлю лічильників, оскільки це обов’язок суб’єкта господарювання, тобто «Волиньгазу».

Якщо проект рішення, на думку більшості, потребує допрацювань, це не привід ігнорувати проблему. Нехай запропонують альтернативу.

У відповідь Алла Надточій сказала, що аналогічна програма успішно діє в інших українських містах:

— Подібна програма працює у Миколаєві, до неї долучився народний депутат. Наш проект рішення не порушує закон. Міська влада недостатньо добре вивчила це питання. У документі зазначалося, що програма повинна діяти через департамент соцполітики, який приймає заяви, робить обстеження, на комісії приймає рішення, які громадяни можуть отримати лічильники. А кошти з бюджету міста не йдуть безпосередньо у «Волиньгаз». Це відбувається через департамент соцполітики.

Депутат Юлія Вусенко вважає, що, не підтримавши винесений проект рішення, міська влада показала свою байдужість до пільговиків:

— Тарифи ростуть, пенсіонерам, людям з інвалідністю стає дедалі важче сплачувати комунальні послуги. Але що зробила луцька влада? Якщо проект рішення, на думку більшості, потребує допрацювань, це не привід ігнорувати проблему. Нехай запропонують альтернативу. Проблема є, і її треба вирішувати.

Микола Яручик наголосив, що ініціатори рішення не зупиняться та продовжуватимуть працювати над розв’язанням проблемного для лучан питання:

— Дуже шкода, що нашу пропозицію не підтримали, ми хотіли зробити хорошу справу. Проте не втрачаємо надії та працюватимемо далі, щоб пільгові категорії населення Луцька отримали безкоштовні лічильники у кожну домівку.

Не задоволений рішенням ради і Андрій Покровський. Він вважає, що влада не має бажання займатися цією проблемою:

— Мені дуже прикро, що нас не хочуть почути лише через те, що ми опозиційні депутати. Потрібно розуміти, що стоїть питання про малозабезпечені верстви населення, і ми не знімаємо відповідальності з влади за забезпечення їх лічильниками. Той, хто не хоче вирішувати проблему, шукає причини, а хто хоче — можливості.

Віктор ПЕТРИК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel