Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як вибрати сонцезахисні окуляри

Фото ehow.com.ua.

Як вибрати сонцезахисні окуляри

Офтальмологи радять віддавати перевагу лінзам коричневого та сірого кольору. Про це розповів завідувач кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика Сергій Риков у коментарі кореспонденту УНН

— Сонцезахисні окуляри не повинні бути із синім фільтром, це може бути жовтий, зелений. Хоча краще зупинитися на коричневому та сірому кольорах, адже вони не втомлюють око, — сказав фахівець.

Ми звикли носити їх влітку, коли пече сонце. А, виявляється, найнеобхідніше користуватися сонцезахисними окулярами взимку, коли випав сніг. Білий колір блищить, віддає синім відтінком, і саме він являється токсичним для сітківки.

Ультрафіолет з 11.00 до 16.00 та сонячні випромінювання небезпечні для ока. І в першу чергу пошкоджується не сітківка, а рогівка, яка пересихає, з’являється синдром сухості, стають помітними червоні судини, бо вони пошкоджені ультрафіолетом, який провокує запальний процес. 

Однак і нинішньої пори варто подбати про захист зору. Особливо, коли сонце в зеніті. Адже ультрафіолет з 11.00 до 16.00 та сонячні випромінювання небезпечні для ока. І в першу чергу пошкоджується не сітківка, а рогівка, яка пересихає, з’являється синдром сухості, стають помітними червоні судини, бо вони пошкоджені ультрафіолетом, який провокує запальний процес. А от коли на вулиці похмуро, настають сутінки, одягати окуляри заради моди не варто, бо це шкодить зору.

Telegram Channel