Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Тарас ШКІТЕР: «Укропівська влада в Луцьку хоче монополізувати благодійність»*

Тарас Шкітер: «Який благодійник захоче виділяти кошти, якщо після цього його поливатимуть брудом?».

Фото konkurent.in.ua.

Тарас ШКІТЕР: «Укропівська влада в Луцьку хоче монополізувати благодійність»*

Прикро і боляче дивитися, як добру справу намагаються спаплюжити політичні конкуренти. Причому вдвічі болючіше, коли реальних підстав для критики немає. На цьому наголосив журналіст та співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер (на фото)

Про що йдеться? Нещодавно депутат Луцької міської ради Андрій Покровський пожертвував 500 тисяч гривень для облаштування ситуаційного центру Головного управління Нацполіції.

Що таке ситуаційний центр? Він складається з кількох відділів. Передусім це служба «102», яка приймає повідомлення про правопорушення та події з мобільних і стаціонарних номерів з усієї області. Далі зареєстровані заяви спрямовує до диспетчерів, які безпосередньо керують нарядами правоохоронців. Диспетчер визначає місце вчинення кримінального правопорушення, найближчий вільний наряд поліції та направляє його на місце злочину для вжиття заходів щодо негайного встановлення і затримання осіб, які його вчинили. Загальне керівництво роботою ситуаційного центру здійснює чергова служба.

«Тобто кошти не пішли на меблі чи дорогі авто, на яких їздитимуть поліцейські. Благодійну допомогу використано на безпеку лучан. Проте укропівська влада та її ЗМІ намагаються цю подію спаплюжити», — розповів Тарас Шкітер.

Зокрема, підконтрольний УКРОПу медіа–ресурс «Волинські Новини» звинуватив Андрія Покровського в нібито дачі хабара.

«Однак самі забувають про те, що вже два роки, як помер Микола Романюк, а жодного реального кроку не зроблено, щоб запровадити програму «Безпечне місто», яку ініціював покійний мер. Це встановлення камер спостереження на міських дорогах та місцях скупчення людей, які дадуть змогу в реальному часі відстежувати правопорушення. З одного боку, це сприятиме кращому розкриттю злочинів, з іншого — буде профілактикою їх вчинення», — коментує співзасновник «СВІДОМИХ».

Кошти не пішли на меблі чи дорогі авто, на яких їздитимуть поліцейські. Благодійну допомогу використано на безпеку лучан. Проте укропівська 
влада та її ЗМІ намагаються цю подію спаплюжити.

Але найстрашніше, на думку Тараса Шкітера, — це подвійні стандарти, які сповідує тимчасова влада в Луцьку. Адже минулого року Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», вихідцем з якого є радник міського голови Ігор Поліщук, теж передавав благодійну допомогу поліції. Одного разу це були чотири автомобілі, іншого — оргтехніка. Це підтверджують відповідні матеріали «Поліцейські працюватимуть ефективніше» та «Волинська поліція отримала від благодійників чотири нових автомобілі» на офіційному сайті Фонду.

Проте ні в кого навіть у думках не було назвати це хабарем. А ось морально–етичні принципи УКРОПу з легкістю дозволяють це зробити стосовно своїх політичних опонентів.

«Укропівська влада в Луцьку не лише розлякала всіх інвесторів своїми контраверсійними рішеннями, які потім скасовуються в судах. Вона ще й хоче монополізувати поняття благодійності у місті.

Для добудови того ж ситуаційного центру потрібно ще трохи грошей. Скажіть, який благодійник погодиться їх виділити, знаючи, що його поливатимуть брудом?» — наголошує Тарас Шкітер.

І додає, що після цих недолугих років їхнього правління майбутній законно обраній владі ще довго доведеться розгрібати за ними завали.

Віктор ПЕТРИК.

Telegram Channel