Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Пригоди волинського екс-нардепа на «Таврії» і маневиччан на «євроблясі»

Пан Чапюк, якому цього року виповниться 82, підписав документ, хоча, якби перевернув аркуш, то мав би до нього претензії.

Волинь-нова

Пригоди волинського екс-нардепа на «Таврії» і маневиччан на «євроблясі»

Минулої осені депутат Верховної Ради України II скликання Ростислав Чапюк (на фото) із дружиною та друзями–пенсіонерами вирушив на своїй старенькій вітчизняній автівці по гриби в Маневицький район. Дорогою потрапив у ДТП, але обійшлося без жертв, постраждали лише транспортні засоби. Здавалось би, що може бути в цій історії особливого, крім того, що колишній народний обранець їздить на не надто презентабельній машині? Втім, ця аварія спричинила тривалу судову тяганину. І тут ішлося не про відшкодування збитків, скоріше, про відновлення справедливості

Торік 1 листопада на автодорозі Луцьк — Маневичі зіткнулися «Шкода» з єврономером і «Таврія». Природно, що відразу після удару всі учасники ДТП були шоковані. З іномарки до ЗАЗу вибіг чоловік (як з’ясувалося пізніше — пан Карпенко) і запитав, чи всі живі. Згодом він відмовиться владнати ситуацію за «європротоколом» і викличе поліцейських. Правоохоронці, прибувши на місце ДТП, відразу попрямують до «євробляхи». Під час оформлення автопригоди вони перевірять її учасників на алкотестері, щоправда, в трубку дмухатиме не той, хто їх викликав, а інший чоловік. Бо, як свідчили копи в суді, Карпенко — лише пасажир, і відразу після інциденту йому конче потрібно було кудись їхати. Трохи незвично служителі закону накреслили схему ДТП — дороги дриґом. Пан Чапюк, якому цього року виповниться 82, підписав документ, хоча, якби перевернув аркуш, то мав би до нього претензії.

Пан Чапюк, якому цього року виповниться 82, підписав документ, хоча, якби перевернув аркуш, то мав би до нього претензії.

Адже, за його свідченнями, зіткнення відбулося на іншій смузі руху. Щоправда, без окулярів, чоловік цього не розгледів… Отож після кількох засідань Маневицький районний суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення і присудив штраф — 352,4 гривні. Та оскільки колишній нардеп був упевнений у своїй правоті та мав серйозні зауваження до роботи правоохоронців, то оскаржив рішення Феміди.

Волинський апеляційний суд докази винуватості пенсіонера визнав непереконливими, вказав на порушення в оформленні ДТП правоохоронцями та скасував постанову першої інстанції.

Леонід ОЛІЙНИК


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel