Аби сиром довше посмакувати - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 23.88 € 26.49
Аби сиром довше посмакувати

Корисні поради.

Волинь-нова

Аби сиром довше посмакувати

Як краще зберігати кисломолочний продукт

Якщо купуєте ваговий, перекладіть його в емальовану тару із кришкою. Дно посуду застеліть серветкою з тканини. Велике значення для зберігання має жирність продукту. Знежирений сир буде не псуватися довше. Для тривалої придатності зберігання жирного на дно посуду покладіть грудочку цукру, чим поліпшите смак продукту.

 Велике значення для зберігання має жирність продукту.

Пастеризований сир (у закритій упаковці) можна тримати у холодильнику 5–7 діб за температури до плюс 6. Якщо упаковка відкрита — ​добу. Домашній сир зберігається не більше двох днів за температури плюс 3 градуси. Той, що продається в герметичній упаковці, — ​майже 14 діб за температури до плюс 6 градусів.

Кисломолочний сир, який не використовуватимете найближчим часом, покладіть у морозилку. Пастоподібний продукт для цього не підходить, а от зернистий — ​цілком. За температури нижче 12 градусів термін зберігання сиру — ​майже місяць. Перед використанням його потрібно дістати з морозилки й покласти на нижню полицю холодильника для того, щоб білок не зазнав різких перепадів температури.