Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Недобросовісний орендар поверне державі земельну ділянку в Луцькому районі

Після повернення недобросовісним орендарем земельної ділянки розпорядник землі зможе укласти новий договір із орендарем.

sknews.net

Недобросовісний орендар поверне державі земельну ділянку в Луцькому районі

Її площа понад 17 га, а вартість – 25 млн грн

Господарський суд Волинської області задоволив позов прокуратури Волині в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області до фермерського господарства "НЕКТАР-А". Відтак за прокурорського втручання розірвано договір оренди та повернуто державі земельну ділянку площею понад 17 га й вартістю 25 млн грн на території Романівської сільської ради Луцького району.

Фермер упродовж трьох років не сплачував орендну плату, яка є значною та необхідною для місцевого бюджету, а також може бути використана для потреб територіальної громади. 

Правовими підставами пред’явлення позову стало те, що фермер упродовж трьох років не сплачував орендну плату, яка є значною та необхідною для місцевого бюджету, а також може бути використана для потреб територіальної громади.

Після повернення недобросовісним орендарем земельної ділянки розпорядник землі зможе укласти новий договір із орендарем, який буде добросовісно виконувати договірні зобов’язання.

Наталка Мурахевич, прес-секретар прокурора області

Telegram Channel