Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Біля Ковеля тріщать по швах резервуари з отруйними відходами

Волинь-нова

Біля Ковеля тріщать по швах резервуари з отруйними відходами

Потекли залізобетонні конструкції, в яких півтора року тому ізолювали відходи тваринного походження з Ковельського ветсанзаводу

Ці резервуари були очисними спорудами колишнього крохмальному заводу, який знаходився на протилежному березі річки Турія, пише Район.Ковель. Під час будівництва десять гігантських бетонних чанів-відстійників так засипали землею, що з під-неї виднілися лише верхівки високих багатометрових конструкцій.

На початку 90-х років минулого століття закрився крохмальний завод, очисні споруди перестали функціонувати, а землю навколо них почали швидко розкрадати. Під час ліквідації наслідків діяльності Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» влада вирішила захоронити тут відходи тваринного походження.

Можливо на кричущий факт, нарешті, звернуть увагу працівники екологічної служби та місцева влада і почнуть хоч щось робити, щоб не допустити нового лиха на околиці Ковеля.

Будували під’їзну дорогу та робили благоустрій території розміщення резервуарів для ізоляції відходів працівники ПрАТ «Ковельське ШБУ-63». На це було передбачено 1,4 мільйона гривень з держбюджету та 66 тисяч грн. з бюджету міста.

Капітальний ремонт залізобетонних резервуарів виконувало дочірнє підприємство «Новобуд» із села Самари Ратнівського району Волинської області. На це було передбачено 1,5 мільйона гривень (1,3 мільйона з обласного бюджету, 159 з держбюджету, 78 тисяч з бюджету міста). Для цього резервуари очистили, обладнали ізоляційним матеріалом та поштукатурили.

…Окутані їдким смородом резервуари з отруйними відходами уже тріщать по швах. І ці залізобетонні конструкції після капітального ремонту, який проведено всього два роки тому, потекли не сьогодні. Можливо на кричущий факт, нарешті, звернуть увагу працівники екологічної служби та місцева влада і почнуть хоч щось робити, щоб не допустити нового лиха на околиці Ковеля.

Усі фото: Район.Ковель.

 

 

 

 

 

Джерело: Район.Ковель
Telegram Channel