Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Рівному презентували віртуальний музей спадщини князів Острозьких

На презентації Оксана Гощук розповіла про  особливості віртуального музею.

museum.rv.gov.ua

У Рівному презентували віртуальний музей спадщини князів Острозьких

Проєкт «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» став одним з переможців конкурсу «Створюємо інноваційний культурний продукт»

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація проєкту «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких». Він став одним з переможців конкурсу «Створюємо інноваційний культурний продукт» та отримав підтримку  Українського культурного фонду. Куратором проєкту є відділ культури і туризму виконкому Острозької міської ради.

Керівник туристично-інформаційного центру Острога Анастасія Драчук і завідувачка відділу туризму та охорони культурної спадщини Олеся Гощук розповіли про  особливості віртуального музею: це можливість подивитися на спадщину князів Острозьких в інноваційному форматі. Крім того, такий сучасний підхід до популяризації історії розширює можливості для міжнародної культурної співпраці.

Реалізація проєкту тривала 5 місяців. За цей час створили web-платформу віртуального музею, в якій синтезували інформацію про спадщину князів Острозьких у межах Острога, переклали контент на англійську, польську, литовську і білоруську мови.  

Реалізація проєкту тривала 5 місяців. За цей час створили web-платформу віртуального музею, в якій синтезували інформацію про спадщину князів Острозьких у межах Острога, переклали контент на англійську, польську, литовську і білоруську мови. Також фахівці  оцифрували 20 автентичних експонатів музеїв міста доби князів Острозьких, відзняли кілька відеоробіт з використанням технології віртуальної реальності, розробили 3D-тури музеями Острога. 

Аби доповнити колекцію в рамках проєкту, організатори запрошують до співпраці всі культурні інституції, які мають в своїх колекціях елементи спадщини князів Острозьких.

На презентацію до обласного краєзнавчого музею  завітали студенти художньо-педагогічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету, майбутні менеджери соціо-культурної діяльності і культурології і першими протестували особливості такої інноваційної подачі знакових сторінок історії краю.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel