Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Досвід роботи закладів дошкільної освіти Ковеля вивчали фахівці з усієї Волині

Ковельські освітяни знають, яким має бути дошкілля.

Ковельська міська рада

Досвід роботи закладів дошкільної освіти Ковеля вивчали фахівці з усієї Волині

Дошкільники Ковеля ділились досвідом роботи зі своїми колегами з усієї Волині. Обласний семінар, що проходив у нашому місті, був присвячений питанню якісної дошкільної освіти в умовах інноваційного розвитку та реформування галузі. Гості ознайомились з роботою управління освіти та ЗДО №№4,8, 9 та 14

Учасників заходу привітав заступник міського голови Ігор Прокопів, який зазначив, що місцева влада пишається своїми дошкільними закладами, а ще більше – людьми, які в них працюють. Це — справжні професіонали, які щоденно демонструють відданість своїй справі, педагогічну майстерність.

Начальник управління освіти Віктор Бичковський звернув увагу, що тільки спільними зусиллями міська влада, управління освіти, педагогічні та батьківські колективи, роблять усе для того, щоб наші садочки ставали затишними, щоб дітворі було у них комфортно та надавалась якісна дошкільна освіта.

 

 З пріоритетними напрямками роботи щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти області у 2019-2020 навчальному році присутніх ознайомила методист відділу початкового навчання та дошкільного виховання Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Олена Березіна.

Неодмінною умовою ефективного виховання та якісної освіти є залучення сім’ї до життя дошкільного закладу, формування почуття єдності між батьками та педагогами.

Про стан забезпечення якісної дошкільної освіти в умовах інноваційного розвитку Ковеля ознайомила методист ММК Колода Оксана.

 

 Про досвід роботи з питання «Нова українська школа-новий дитячий садок» розповіла директор ЗДО №14 «Перлинка» Олена Бойчук. Роздумами щодо застосування засобів мотивації педагогічних працівників до інноваційних змін поділилась з присутніми вихователь–методист цього ж закладу Юлія Петровська.

Оглядова екскурсія по ЗДО №14 переконала учасників семінару, що створене сучасне освітнє середовище є значимим чинником модернізації навчального процесу та результатом інноваційного підходу до організації та змістовного його наповнення.

 

 Неодмінною умовою ефективного виховання та якісної освіти є залучення сім’ї до життя дошкільного закладу, формування почуття єдності між батьками та педагогами. Напрацювання закладу дошкільної освіти №8 «Казка» з теми «Перехрестя партнерства: історія успіху» у формі педагогічного дайджесту презентувала завідувач Ірина Леус. Крім того, учасники семінару ознайомились із досвідом ЗДО №8 щодо організації роботи сайту закладу.

Важливим напрямом інноваційного розвитку є впровадження інклюзивної освіти. Освітня політика закладу дошкільної освіти №4 «Ромашка» та директора Вікторії Ткачук полягає в постійному створенні оптимальних умов розвитку та навчання для дітей з особливими освітніми потребами, соціалізація їх через інклюзивну дошкільну освіту.

Учасники семінару переконались, що педагогічні колективи закладів дошкільної освіти Ковеля спрямовують свої зусилля на оптимізацію та модернізацію освітнього процесу через комплексне застосування мудрості педагогів-класиків, інтегровану та пошукову діяльність, досвід колег.

Крім того, ЗДО №4 презентував власні досягнення у проєкті «Сприяння освіті», який реалізовується в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та компанією the LEGO Foundation (Королівство Данії). Майстер-класи для гостей з питань роботи дошкільного закладу за програмою «Безмежний світ гри з LEGO» провела Наталія Головей.

 

 Педагогічний колектив ЗДО №9 на чолі з завідувачем Ганною Лагасюк презентував запровадження низки системних заходів щодо реалізації основного завдання освіти – збереження та зміцнення фізичного здоров’я дітей, що є обов’язковою умовою якісного навчання та успішного розвитку. В закладі ЗДО№9 функціонує цілий комплекс для оздоровлення дітей: сауна, зал ЛФК, фізкабінет, масажний кабінет, кабінет психолога. Всі процедури діти проходять під наглядом спеціалістів.

Поряд із традиційними технологіями фізкультурно-оздоровчої роботи вихователі ЗДО №9 та №14 використовують й інноваційні, впроваджують кращий досвід педагогів України, створюють необхідну матеріально - технічну базу, використовуючи у своїй роботі спелеотерапію. Учасники семінару мали нагоду оглянути соляні кімнати, які, на думку фахівців, є одним із кращих немедикаментозних засобів профілактики простудних захворювань, хвороб дихальних шляхів, неврозів, стану тривожності.

Учасники семінару переконались, що педагогічні колективи закладів дошкільної освіти Ковеля спрямовують свої зусилля на оптимізацію та модернізацію освітнього процесу через комплексне застосування мудрості педагогів-класиків, інтегровану та пошукову діяльність, досвід колег.

Взаємодія міської влади, управління освіти, педагогічних колективів міста направлені на забезпечення якості дошкільної освіти шляхом компетентної реалізації творчого потенціалу та інновацій. Ковельські освітяни знають, яким має бути дошкілля міста завтра: професійні і впевнені педагоги, задоволені і спокійні батьки і головне - щасливі діти.

 

 

Джерело: Ковельська міська рада
Telegram Channel