Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Децентралізація Зеленського — ​це вибухівка, закладена під українську державність

«Конституція — ​це не піаніно, і з нею треба якось акуратніше».

Фото ariev.info.

Децентралізація Зеленського — ​це вибухівка, закладена під українську державність

«Ми можемо мати 28 різних територіальних угруповань на території країни»

До Конституції України потрібно ставитись відповідально і, пропонуючи зміни, усвідомлювати їхні наслідки. Про це сказав депутат із фракції «Європейська солідарність» Володимир Ар’єв у коментарі журналістам.

«Конституція — ​це не піаніно, і з нею треба якось акуратніше. Тому що коли ми статус адміністративно-територіальних одиниць даємо право надавати простій більшості (226 голосів депутатів при прийнятті рішення Верховної Ради. — ​Ред.), треба дивитися хоча б на два кроки вперед», — ​зазначив він.

Конституція — ​це не піаніно, і з нею треба якось акуратніше.

Володимир Ар’єв підкреслив, що потрібно також розуміти, що завтра може бути зовсім інша більшість, і вона може почати надавати ці статуси невідомо яким чином і невідомо кому. «Мало того, ці статуси можуть бути надані фактично терористичним угрупованням. Ми зайшли в московський сценарій виконання Мінських угод. Це є надзвичайно небезпечно», — ​зазначив народний обранець.

«Якщо зміни до Конституції в такому варіанті будуть прийняті — ​це злочин проти України. І це закладена вибухівка під українську державність», — ​заявив політик.

На думку депутата, не є дивним, що така ініціатива Президента Зеленського з’явилася саме після зустрічі нормандської четвірки в Парижі.

«Я одразу чітко казав, що в Парижі не буде підписано щось таке, що одразу збурить, а от далі — ​стежте за руками. І перший фокус на користь Путіна і його стратегії щодо України — ​це саме зміни до ста-

тті 92 Конституції щодо можливості зміни простою більшістю статусу адміністративно-територіальних одиниць», — ​наголосив Володимир Ар’єв.

«Широкому загалу це незрозуміло, але дуже красиво запакували це в юридичну обгортку, — ​додав депутат. — ​Це фактично крок до того, що ми можемо мати 28 різних територіальних угруповань на території України. Звісно, це гротескна форма, але саме ця норма закладає таку проблему», — ​зауважив він.

Василь КІТ.

Пряма мова

Софія ФЕДИНА, народний депутат із фракції «Європейська солідарність»:

 

 Ті, хто буде голосувати за цей законопроєкт, голосуватимуть за створення тоталітарної держави під керівництвом НКВС. Ці люди будуть голосувати за те, щоб Україну було знищено. Тому що будь-яка федералізація, будь-яке перекроювання Української держави – це буде руйнування країни… Завтра комусь стукне в голову приєднати кавалок Львівської області, наприклад, до Одеської чи Харківську — до Донецької області. Зважаючи на закон про кордон, який терористи ухвалили, у нас тепер виявиться, що і Харківська область має належати до контрольованої терористами території. Тобто, насправді, не вживаючи слово Донбас, нам красиво підсунули федералізацію України або підрив її унітарного устрою, який гарантує цілісність нашої держави. Це сценарій гібридної війни, як власними руками розвалити країну, ще й бути щасливим, що ми прийняли такий гарний закон. З огляду на те, як реагували очільники окремих фракцій, зокрема «Слуги народу», вони також не знали, про що йдеться в тексті законопроєкту, який оприлюднили. Якщо він буде голосуватися цього тижня, рекомендую громадянам України рахувати зрадників.

Telegram Channel