Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Бігла мишка, хвостиком зачепила і…

Волинь-нова

Бігла мишка, хвостиком зачепила і…

Хоч дехто з наших читачів і згадував у своїх відповідях відому всім казочку «Курочка Ряба», проте так і не розвинув далі думки, яка ж старовинна англійська забава так нагадує символ Інтернет Експлорер (на фото у запитанні)

Доброго третього дня року вам, друзі! Сьогодні здоров’ячко, сподіваюсь, уже «лучше, чем вчера» і світ миліший та світліший. ☺ Тож можна взятися і за інтелектуальні розваги. Тим паче, що ось-ось прийдуть до вас три празники в гості, знову зберетеся за родинним столом, будете розпитувати, «ой чи живі, чи здорові всі родичі…» Неодмінно зайде мова і про «гарбузові»! Бо сам не раз був їх свідком – і так добре й затишно ставало на душі…

 

 А для тих, хто вперше читає нашу газету і саме цю сторінку, коротко опишу правила інтелектуального конкурсу «Гарбуз із секретом». Вони дуже прості: ми умовно ховаємо якийсь предмет у нашому гарбузі (щось на зразок «чорного ящика» у популярній грі «Що? Де? Коли?»), даємо йому певну характеристику, а ви маєте відгадати, що це, і надіслати нам слово-відповідь есемескою або електронкою чи звичайним старим добрим поштовим листом. І отримати за це гроші. Звісно, якщо переможців буде не більше двох або вам випаде щасливий жереб, коли потрапите в те омріяне число двох із, скажімо, п’ятисот…

Одним словом – пропонуємо цікаву забаву. Приєднуйтесь – не пошкодуєте!

А тепер маю повторити запитання про дивакуватий натовп, яке для наших читачів, на жаль, виявилося непідйомним.

 

 

 «Гарбуз із секретом» – 48 (2019)

По тєліку часто показують кадри із закордону, де навіжена юрба гониться з пагорба вниз за головкою сиру. Той, хто упіймає, отримує її у подарунок і доводить, що безплатний сир є не тільки у мишоловці. Але скільки травм буває, пов’язаних із тією забавою, мама мія! Якщо обійдетеся лише синцями і забоями, можете вважати себе щасливчиком. Проте з року в рік забава повторюється, бо така, мовляв, наша старовинна традиція, адже пам’ять про предків і їхні діяння – святе.

На запропонованому нами сьогодні фото одного з головних символів сучасного прогресу теж багато хто побачив зображення древньої забави з найбільшого острова Європи. Один із головних елементів цієї гри є й у відомій усім українській народній казці, в якій одна героїня його народила, а друга – погубила…

Але в гарбузі ми заховали побратима по життю іншого головного предмета із забави з найбільшого острова Європи. Хоч водночас і його антипода. Бо є більш небезпечною штукенцією і в забаві не використовується.

Що за предмет ми заховали у гарбузі?

На жаль, ми так і не отримали правильного слова-відповіді «Виделка» («Вилка») – воно є антиподом слова «Ложка», якою у старовинній англійській забаві «Біг з яйцем» переносили на швидкість яйця. Уважно ще раз погляньте на знак Інтернет Експлорер. Побачили ложку і яйце? Отож! А я так уявляв, що використаю у заголовку щось хуліганське типу «Не бійсь ножа, а бійся вилки: один удар – чотири дірки…»

 Проте не час посипати голову попелом – час загадувати нове завдання, над яким у ці новорічно-різдвяні дні ви можете помізкувати всією своєю родиною.

«Гарбуз із секретом» – 1 (2020)

Він дуже любить об’єднувати і не тільки через те, що вміє співати-вигравати. Означає «вісімку», хоч живе з «трійкою», один із його сусідів-українців славиться своїм особливим «равликом», інший взагалі – «найвідоміший американець». Хоча про нинішнє його друге значення Людвіг ван Бетховен чи Ігор Стравінський не могли навіть уявити…

Що за символ ми заховали у гарбузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 16 січня тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Володимир Зеленський»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, м. Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як відгадував запитання.

До зустрічі!

Шукайте на сайті  volyn.com.ua попередні завдання конкурсу під хештегом  #Гарбуз із секретом.

Грицько ГАРБУЗ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel