Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Генпрокурор Венедіктова —  це реванш Антимайдану»

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак аплодує голосуванню за Ірину Венедіктову.

Фото prm.ua

«Генпрокурор Венедіктова — це реванш Антимайдану»

У вівторок Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову, яка раніше очолювала ДБР, керівником офісу Генпрокурора України

За це проголосували 269 народних депутатів. Підтримали призначення фракції «Слуга народу», групи «За майбутнє», «Довіра». Різко розкритикували цю кандидатуру в опозиційній фракції «Європейська солідарність».

Народний депутат від цієї політичної сили Володимир В’ятрович, зокрема, заявив: «Пані Венедіктова — це призначення адвоката Януковича Бабікова своїм заступником. Пані Венедіктова — це ініціатива про скасування закону про амністію Майдану, це погроза, це переслідування тисяч людей, які брали участь у Революції гідності. Венедіктова як Генеральний прокурор — це спроба Президента Зеленського змінити «100% свого Генпрокурора» Рябошапку на «200% свого прокурора». Пані Венедіктова — це реванш Антимайдану», — зазначив депутат.

«Ми обираємо генерального прокурора «Слуги», а не країни», — заявив нардеп Олексій Гончаренко.

Категоричним був і колега В’ятровича по фракції Олексій Гончаренко: «Нам пропонують людину, яка буде керуватися вказівками Президента. Тому що в неї два завдання — політичні переслідування і захистити своїх. Ми чуємо прямо в сесійній залі слова про п’ятого Президента (Порошенка. — Ред.) і якісь прізвища. Коли надурили людей і в холодильнику пусто, влаштовують шоу, — наголосив парламентар. — Саджати треба своїх — за Оман, за тютюнову правку — 3 мільярди гривень в економічну кризу викинули. Пан Єрмак, який підписує в Мінську документи, котрі визнають ОРДЛО» .

«За три місяці в ДБР Венедіктова не розслідувала жодного факту корупції, тільки слухняно виконувала вказівки Президента і продовжила справу Труби (колишнього очільника ДБР. — Ред.). Весь цей час ДБР займалося тільки політичними переслідуваннями — Федина, Звіробій тощо. Ми обираємо генерального прокурора «Слуги», а не країни», — сказав Гончаренко.

Цитата

Ірина ВЕНЕДІКТОВА, Генпрокурор:

«Я обіцяю не продавати справи і не зливати їх… В Україні немає політичних переслідувань. На цьому треба наголошувати».

Як голосували волинські депутати

Кнопку «за» натиснули представник фракції «Слуга народу» Вячеслав Рубльов, а також члени групи «За майбутнє» Ігор Палиця та Ірина Констанкевич. Степан Івахів із цієї групи не голосував, а Ігор Гузь утримався.

 

До речі

Не тільки юрист, а й косметолог?

5 фактів про Ірину Венедіктову, які зібрало Еспресо.TV.

1. 41 рік. Народилася 21 вересня 1978-го у Харкові. Її батько — генерал–майор міліції Валентин Венедіктов, працював проректором з навчальної роботи Харківського університету внутрішніх справ. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ.

2. Доктор юридичних наук, професор. З 2005 року і до обрання у парламент була завідувачем кафедри цивільно–правових дисциплін юридичного факультету ХНУ ім. В. Н. Каразіна.

3. У 2016–2017 роках Венедіктова подавала свою кандидатуру на посаду судді Верховного суду України. Але провалила участь у конкурсі, отримавши бал, менший за мінімально допустимий.

4. На початку 2019-го Венедіктова представляла Зеленського як кандидата в президенти під час поїздки представників штабів у Брюссель. Саме тоді Ірина у своєму виступі заявляла про відсутність в Україні закону про референдум з 2012 року, хоча він діяв до 2018-го. Також вона говорила про намір встановити в країні «пряме народовладдя», поняття якого суперечить Конституції, оскільки передбачає затвердження норм права без згоди Верховної Ради.

5. Віцепрезидент Фонду медичного права та біоетики. Віцепрезидент Всеукраїнської асоціації косметологів та аромологів.

Петро МАКАРУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel