Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Нічні закупи у Луцьку: чи можна перечекати карантин без бренді?

Порожні полиці в супермаркетах – реалії нинішніх днів.

Фото Youtube.com.

Нічні закупи у Луцьку: чи можна перечекати карантин без бренді?

Спочатку не піддавалася загальній паніці й підсміювалася зі своїх колег. Але, щоб ніхто не бачив (вирішила, що вночі всі нормальні люди сплять, а не по магазинах шастають) вирушила закуповувати продукти

За 600 метрів від мого дому є величезний цілодобовий супермаркет. «Туди опівночі точно ніхто не піде, — подумала я, — тож спокійно собі скуплюся». Певно, так само міркував увесь наш мікрорайон. Прийшли люди навіть із малесенькими дітками.

У нічний супермаркет прийшли люди навіть із малесенькими дітками.

Застала лише порожні полиці. Просто переді мною сумна парочка студентів у розпачі забрала останній пакет перловки.

Порожні полиці в супермаркетах – реалії нинішніх днів.
Порожні полиці в супермаркетах – реалії нинішніх днів.

 Черги до каси нескінченні, втомлені й роздратовані касири сидять у масках, але всіх розвеселив бородатий чоловік, котрий купив три ящики імпортного бренді й з подивом цікавився у заклопотаних городян:

— Для чого ви це все гребете? Гречку ще привезуть, а от справжнього французького бренді вже у нас не продаватимуть. Європа надовго закрилася — слухав виступ Макрона…

 

«Ви зараз не живете, а мучитеся!»

Нещодавно їхала потягом «Маріуполь – Київ». Звичайна мандрівка чотирьох студентів. У вагоні двоє бабусь почали між собою говорити про так звану ДНР, з якої повертаються, і називати нас «хохлами»

А потім питають: «Аткуда, ви, дєті, єдєтє?». «З Маріуполя», — кажемо. На що почули: «Там нікто на українскам не разгаваріваєт, наверно, ви із сєла». Далі нам почали розповідати про казкове життя при Союзі, не таке, як зараз. Ходимо ми — у синтетиці, їмо якісь відходи, влада — погана! Добре було колись, а зараз просто мука для всіх, особливо для нас.

Добре було колись, а зараз просто мука для всіх, особливо для нас.

На наші переконливі аргументи жіночки не зважали, навіть не захотіли їх дослухати. Потім почали пошепки говорити про наївних і затурканих пропагандою студентів. Кажемо, що нас вчити не потрібно. «А хто ж вас, дєточка, учіть будєт, как нє я. Мне уже 73 года, я жизнь знаю». Чи варто далі було дискутувати з ними?

Прикро, але такі ситуації відбуваються нині на кожному кроці, коли шостий рік триває війна. Поки люди будуть думати, що в Союзі було краще, а життя в Україні — мука, опускати руки не можна! І надія зараз на нас — молоде покоління, яке хоче й буде змінювати країну.

Іванна МАНЕЛЮК, студентка Острозької академії.

 

Від королеви улову — до королеви столу

Хіба є щось смачніше за щойно спійману і свіжоприготовлену щуку? Тільки котлети з неї! Адже у цій страві не треба вибирати кісточок

 

  Інгредієнти: 2 кг щуки, 2 цибулини, 45 г вершкового масла, 110 мл молока, 1 яєчний білок, 110 г батона, 120 мл нежирних вершків, 60 мл соняшникової олії, сіль, перець — до смаку.

Приготування. У почищеної рибини відрізати плавники, голову, хвіст, відокремити філе і покраяти його шматочками. Цибулину нарізати дрібними кубиками й підсмажити на олії. Батон замочити в молоці на 10 хвилин. Філе, цибулю та злегка відтиснутий батон двічі пропустити через м’ясорубку. Влити вершки, посолити і поперчити. Збити яєчний білок до густої піни, додати до фаршу і добре вимішати. Змочуючи руки у воді, сформувати котлети. Посмажити їх на олії до золотистого кольору, а потім довести до готовності в духовці за середньої температури упродовж 15 хвилин.

А в «Цікавій газеті на вихідні» за 19 березня — різні рецепти приготування щуки та поради, як правильно почистити цю рибу. І щотижня у постійній рубриці «Пальчики оближеш!» — цікаві факти про їжу, нові страви або ж незвичайні варіанти давно відомих. Не пропустіть: 26 березня — все про печериці!

 

Календар:

20 березня

Сонце (схід — 6.17, захід — 18.34, тривалість дня — 12.17).

Місяць у Водолії. 26 день Місяця.

Іменинники: Василь, Павло, Євген,  Марія.

21 березня

Сонце (схід — 6.15, захід — 18.35, тривалість дня — 12.20).

Місяць у Водолії, Рибах. 27 день Місяця.

Іменинники: Опанас, Ярема, Феодосій.

22 березня

Сонце (схід — 6.13, захід — 18.37, тривалість дня — 12.24).

Місяць у Рибах. 28 день Місяця.

Іменинники: Микола, Леонтій, Ілля,

Тарас, Валерій, Кирило, Олександр.

23 березня

Сонце (схід — 6.10, захід — 18.39, тривалість дня — 12.29).

Місяць у Рибах. 29 день Місяця.

Іменинники: Віктор, Галина, Анастасія, Леонід, Денис, Василина.

24 березня

Сонце (схід — 6.08, захід — 18.40, тривалість дня — 12.32).

Місяць у Рибах, Овні. 1 день Місяця.

Іменинники: Юхим, Іван, Георгій, Єгор, Юрій, Олексій.

 

Анекдот

— Куме, а чого при вірусі люди туалетний папір розкуповують?

— Та бо того, куме, що один кашлянув, а семеро наробили в штани!

 

Весна показує характер

20 березня християни вшановують пам’ять великомученика Василя, поклоняються чудодійній іконі «Споручниця грішних», моляться про позбавлення від хвороб. Також цей день називають Василем Крапельником, адже зазвичай уже наставала довгоочікувана відлига. Окрім того, 20 березня – весняне рівнодення

Весна цьогоріч примхлива. І зовсім не хоче дивитися на календар – то приморозить, то дощиком покропить, то обдарує теплом. Її змінний настрій відчуватимемо і найближчими днями.

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Лесі Пасічник, 20 березня – мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі від 3 до 8 градусів тепла, вдень — 8–13 вище нуля.

21-го – хмарно з проясненнями, невеликий мокрий сніг і дощ, вранці на дорозі місцями ожеледиця. Вітер північно-східний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від 2 морозу до 3 градусів тепла, вдень — 2–7 вище нуля.

22-го – малохмарно, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7–12 метрів за секунду, вдень місцями пориви до 15–20 метрів за секунду. Температура повітря вночі від 1 до 6 градусів морозу, вдень – від 0 до плюс 5.

23-го – малохмарно, без опадів. Вітер північно-східний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 3–8 градусів нижче нуля, вдень —1–6 тепла. 24-го — без опадів. Вітер північно-західний, слабкий, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі від 2 до 7 градусів морозу, вдень — плюс 2–7.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 20 березня було 1990 року – плюс 20, найхолодніше — 1948-го — мінус 21 градус.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 20 березня було 1990 року – плюс 20, найхолодніше — 1948-го — мінус 21 градус.

У Рівному 20 березня протягом дня триматиметься мінлива хмарність. Температура повітря вдень від 6 до 10 градусів тепла. 21-го — хмарно, дощ, від 2  до  4 градусів вище нуля. 22-го23-го від 0 до плюс 1, 24-го — 3–5 градусів тепла.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel