Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Справа проти В’ятровича —  це політичні репресії на догоду Кремлю

Хто б міг подумати, що Зеленський, обіцяючи «посадки» навесні, мав на увазі таких патріотів, як В’ятрович.

Фото ukrinform.ua.

Справа проти В’ятровича — це політичні репресії на догоду Кремлю

Колишній голова Українського інституту національної пам’яті, народний депутат дав свідчення у Державному бюро розслідувань як свідок у справі щодо коштів, витрачених на проведення у 2018 році Міжнародного форуму пам’яті жертв Голодомору

Після допиту у коментарі журналістам В’ятрович заявив: «Я сподіваюся, що мої достатньо виразні свідчення дали зрозуміти, що справи як такої не існує. Ці кілька десятків сторінок, які були в слідчого, котрий проводив допит, зібрані станом на тепер, — це, на жаль, дарма витрачений його час, оскільки він, виявляється, займається цим декілька місяців… Певен, що наданої інформації мною має бути досить, аби закрити цю безглузду справу і не витрачати ані мого часу, ані коштів і часу Державного бюро розслідувань».

Якщо у них Голодомор викликає запитання і вина стосовно Голодомору викликає запитання, це означає, що хтось зверху працює на Російську Федерацію.

Володимир В’ятрович — не перший нардеп із фракції «Європейська солідарність», який фігурує у надуманих кримінальних провадження ДРБ, котре в народі називають Державне бюро репресій. На допити приходять також Софія Федина та лідер фракції Петро Порошенко. Під стінами ДБР їх завжди підтримують колеги та просто небайдужі люди. Так було і цього разу.

Коментарі

Микола ВЕЛИЧКОВИЧ, нардеп від фракції «Європейська солідарність»:

«Наша фракція стурбована тим, що державні органи, які повинні займатися слідством і правоохоронними функціями, на жаль, сьогодні виконують функцію переслідування опозиції. Цинічність цієї ситуації у тому, що Володимира В’ятровича притягують за те, що він робив, аби весь світ дізнався про трагедію України. Саме завдяки таким крокам багато країн світу Голодомор в Україні визнали актом геноциду. І сьогоднішня атака на Володимира В’ятровича розцінюється нами як атака не лише на державність, а на національну історію і пам’ять. Усі подібні кроки влади і стосовно Софії Федини, і стосовно Тетяни Чорновол, і стосовно Петра Порошенка — це один ланцюг подій. Таким чином влада намагається знівелювати своїх політичних опонентів і всім українцям показати, що майбутнє української державності — це щось неважливе. Наша відповідь — ви помиляєтесь».

Софія ФЕДИНА, нардеп:

«Сам факт того, що форум Голодомору, вшанування пам’яті стає предметом допитів ДБР, свідчить про те, що не лади з головою у найвищих ешелонах влади. Якщо у них Голодомор викликає запитання і вина стосовно Голодомору викликає запитання, це означає, що хтось зверху працює на Російську Федерацію…

Володимир В’ятрович — ще одна людина, до якої вчепилися після цілої серії кримінальних справ проти атовців, ветеранів, волонтерів і лікарів, котрі були на фронті, активістів Майдану. І це свідчить про те, що саме Майдан, саме національно–визвольна боротьба, сама незалежність України, саме відновлення історії і історичної спадщини країни їм як більмо на оці».

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel