Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Перукарня посеред квітучого поля

Чоловіки хочуть бути красивими і на фронті.

Фото Анатолія СТЕПАНОВА.

Перукарня посеред квітучого поля

…Сонце ще не пече — лагідно освітлює галявину клаптями, ніби оздоблює золотистим орнаментом. Пройде кілька годин, і воно стане дратівливим, а зараз добре і ласкаве. Лоскоче променями цих двох людей, які починають свій фронтовий день із краси

Коли місто прокидається, то наповнюється різними голосами. Завзято метуть вулиці двірники, перехожі на зупинках нервово поглядають на годинники, обмінюються враженнями карантинних днів. Відкриваються перукарні і тераси кафе, де можна зняти маску і смакувати аромат запашної кави. Це в нас, у Луцьку. А на донбаських просторах інше життя, але й там воно вміє дивувати і приносити радість. І ніби нічого сенсаційного на цій світлині не побачите, але є щось таке красиве в обох цих людях, що чіпляє. Справжність, мабуть, і простота.

Десь у полі на Луганщині прямо зараз цвітуть квіти. Вночі тут не вщухають ворожі обстріли, а вдень — можна спостерігати таку незайману природну красу. І посеред цієї тиші Ірина Рибакова, яка служить у пресслужбі 93–ї ОМБр, робить гарнішими хлопців зі своєї бригади. Така собі перукарня під відкритим небом. Насправді такі моменти — велика рідкість для передової, але хто сказав, що на фронті немає місця для краси?

Ірина Рибакова, яка служить у пресслужбі 93–ї ОМБр, робить гарнішими хлопців зі своєї бригади. Така собі перукарня під відкритим небом.  

А гарненько причесавшись, ці зухвалі й по–хорошому вперті хлопці й дівчата бігтимуть крос, розбиратимуть і збиратимуть автомати, вчитимуться бути людьми, де людяність вбивається снайперськими кулями, і від того ставатимуть сильнішими. І — красивішими. А потім (ті, що повернуться) просто йтимуть у натовпах різних міст і містечок, відвідуватимуть перукарні, стригтимуть своє волосся і бороди та згадуватимуть те поле, ті квіти і те небо…

Людмила ВЛАСЮК.

Реклама Google

«Будемо жити кілометрами, а не квадратними метрами»

Це своєрідне кредо життя Оксани Клепанчук (на фото) із Колок Маневицького району, яка є учасником ГО «Біла ворона» і на своєму залізному двоколісному коні накрутила вже «тисячі кілометрів» пригод, задоволення та радості

 

 Цей туристичний клуб час від часу організовує велосипедні походи всією Україною, відкриває всім охочим цікавинки і таємниці міст, сіл, лісів, полів, доріг, які їх об’єднують. Ідея організації виникла у сімейному колі Вілігурських із Ківерців, але нині розрослася до соліднішого масштабу. Велопрогулянки — це чудова можливість наповнити свій відпочинок незабутніми враженнями.

Мені соромно зізнатись, але в дитинстві я так і не навчилась їздити на велосипеді, а дорослою все якось не вистачало часу. А тепер, спостерігаючи за Оксаною, ловлю себе на думці, як мені цього страшенно бракує. Переглядаючи її стрічку у фейсбуці, відзначаю для себе захопливі світлини–звіти про поїздки. «А хочете я провезу вас дорогами, які, можливо, пам’ятають скрип карет князів Потоцьких? Через ліси, де живе пташка «в горошок»? Де Калинівка зустріне вас такими дорожніми вказівниками, яких не побачите більше ніде? Але їхати доведеться, коли піщані дороги тримають ще хоч трохи вологи, і тим, кого не лякає така ось «тракторна бруківка». Будемо жити кілометрами, а не квадратними метрами, — каже мандрівниця і додає: — «Літо на дванадцять» — так назвала б кожну нашу добірку фотографій. Друзі мої, дякую, що ви були зі мною, а рідні, пробачте, що так мало часу приділила вам і дому».

Як сказав Альберт Ейнштейн: «Життя — як їзда на велосипеді: щоб утримати рівновагу, доводиться постійно рухатись».

Власта КРИМСЬКА.

Реклама Google

Вчили їх орати й сіяти, а сини обидва служать у Нацгвардії

Для батьків такі діти — справжня гордість

З різницею у рік випускниками Національної академії Нацгвардії України стали брати Володимир та Ростислав Халики із Великої Яблуньки Маневицького району. Цьогоріч отримав військове звання лейтенант Ростислав, а його старший брат Володимир уже рік, як закінчив командно–штабний факультет академії. Нині він проходить службу в Головному управлінні Нацгвардії України в Києві.

Ростислав же обрав напрям «Право» за спeціалізацією «Службово–бойoва діяльноcть підpозділів НГУ», який закінчив із відзнакою. У 2015–му в Харків поїхав навчатися Володя, а через рік до цієї ж академії, тільки у Києві, вступив і він.

Обов’язковим є іспит із фізичної підготовки, проходження медичної комісії та професійно–психологічного відбору, ділиться Ростислав, який ще в школі мав гарні фізичні дані, проте, готуючись до вступу, в старших класах посилено займався спортом. Нині, перейшовши з курсантів до когорти офіцерів, отримав направлення на службу до Львова.

Молодий лейтенант зазначає, що навчання в академії не назвеш легким, до того ж у закладі казармовий режим, тож лише двічі на рік він мав можливість приїхати додому.

— Не думав, що сини стануть військовими. Вчив їх господарювати, поле орати… Та пишаюся ними, — зауважує батько Олександр Євгенович. — Сподіваюся, що вони із честю нестимуть звання офіцерів Національної гвардії.

Юлія МУЗИКА.

 

15 липня

Сонце (схід — 5.22, захід — 21.26, тривалість дня — 16.04).

Місяць у Тельці. 24 день Місяця.

Іменинники: Степан, Фотій.

16 липня

Сонце (схід — 5.23, захід — 21.25, тривалість дня — 16.02).

Місяць у Тельці, Близнятах. 25 день Місяця.

Іменинники: Анатолій, Василь, Марко, Пилип, Михайло.

 

«Добрий, о добрий дощ… Нехай хоч на хвилю спочине гамір вулиць і площ»

Так Василь Стус у своєму вірші говорить про грозу, що зринула над містом

А за прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Світлани Дриганюк, 15 липня — мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно–західний, 3–8 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 8–13 градусів тепла, вдень — 19–24 вище нуля. За багаторічними спостереженнями, цього дня найтепліше було 2011 року — плюс 34, найхолодніше — 1990–го — 8 градусів вище нуля. 16–го — мінлива хмарність, вночі без опадів, удень невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер південний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 9–14 градусів тепла, вдень — 20–25 із позначкою «плюс».

Температура води у річці Стир — плюс 21, в озері Світязь — 16 градусів вище нуля.

У Рівному 15 липня ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів. Температура повітря — 11–21 градус тепла, 16–го — 13–23 із позначкою «плюс».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel