Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як побороти слимаків на городі. Поради господарям

Дайте їм бій!

Фото volya.if.ua.

Як побороти слимаків на городі. Поради господарям

Ці істоти можуть завдати чималої шкоди садку, городу або ж клумбі

Помітити, що вашу фазенду атакують слимаки, можна за липкими білими або прозорими слідами та погризеними листками. Вони живляться овочами, фруктами, ягодами, листям та квітами. Пошкоджені рослини припиняють фотосинтез, а квіти не запилюються, що призводить до зменшення врожаю. А погризені плоди просто гниють.

Повністю позбутися цих молюсків важко, але можна зменшити їхню кількість.

Повністю позбутися цих молюсків важко, але можна зменшити їхню кількість. Якщо йдеться про невелику ділянку, то спробуйте вручну зібрати шкідників. Для цього звечора розкладіть на грядках листя капусти або лопуха, змочені у фруктовому соці. На ранок під ними скупчаться слимаки, яких можна легко знищити (до речі, їх люблять їсти кури або качки). Або ж спробуйте випустити птицю вдосвіта на грядки — вона поклює малорухливих у цей час слизьких ненажер.

Посіви, де помітили шкідників, можна обробити гашеним вапном. Між рядками городини — насипати тирси, хвої або піску. Капусту корисно обприскати розчином калійної солі (1 кг на 10 л води). Норма витрати: 1 л розчину на  1 квадратний метр грядки. Обробку треба припинити за три тижні до збору врожаю.

Ще один спосіб: літрову банку закопайте в ґрунт по вінця і налийте всередину пива. Воно приманює молюсків, які падають у слоїк і топляться в рідині.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel