Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Хто він, «Максим Плохой», який захопив заручників у Луцьку

Чоловік захопив автобус із заручниками вранці 21 липня. Десяту годину близько 20 людей перебувають в автобусі.

Фото Миколи Мартинюка / УНІАН.

Хто він, «Максим Плохой», який захопив заручників у Луцьку

Терорист Максим Кривош захищав у Дубні тварин

Житель міста Дубно Рівненської області Максим Кривош, який у соцмережах назвав себе «Максим Плохой», у Дубні протягом п’яти років був волонтером-зоозахисником. Про його судимості в організації зоозахисників нічого не знали. Від народження він жив у Луцьку в мікрорайоні ЛПЗ. Останні 15 років квартира стоїть пусткою – батьки Максима давно померли. Про це пише Суспільне.

У соцмережах сторінки чоловіка на ім'я Максим Плохой вже заблоковані, водночас його телеграм-канал за день набрав понад 1200 підписників. В останніх дописах він вимагав, аби провідні політики та керівники державних відомств на своїх сторінках у соцмережах розмістили напис: «Я – терорист у законі». А Зеленський мав би у себе на сторінці запостити фільм «Земляни», документальний фільм про експлуатацію та жорстоке поводження з тваринами. Кіно зняв американський зоозахисник Шон Монсон, який виступає проти експлуатації тварин для виробництва одягу та їжі.

Максим Кривош живе в місті Дубно Рівненської області. Одна із сусідок на умовах анонімності розповіла Суспільному, що на чоловіка раніше скаржились у поліцію через його агресію до мешканців, а також нібито чули, як він бив дружину й сина. На місці Суспільному вдалось коротко поспілкуватись із 15-річним сином Максима Кривоша. Він розповів, що стосунки із батьком у нього «більш-менш нормальні» і що такого вчинку від нього не очікував.

Він розповів, що стосунки із батьком у нього «більш-менш нормальні» і що такого вчинку від нього не очікував.

Син також додав, що його мати поїхала до Луцька. З дружиною Кривоша поговорити наразі не вдалося. Журналісти Суспільного також знайшли будинок в Луцьку, у якому від народження жив Кривош. Останні 15 років його квартира стоїть порожня, розповів сусід Володимир. За його словами, батьки Максима давно померли, обоє були освітянами. Батько працював у Луцькому політехнічному (очевидно тоді, коли ЛНТУ ще був філіалом Львівської політехніки – «Волинь»). Мати викладала у сільській школі. У Максима також є молодший брат. Також сусід Володимир розповів, що Максим провів 6 років у в'язниці, куди потрапив начебто туди під час навчання у тому ж закладі, де викладав батько.

2014 року за авторством Максима Плохого вийшла книга «Філософія Злочинця», де він розповідає про життя за ґратами. Те, що саме він замовляв друк книги, Суспільному підтвердили в друкарні «ВолиньПоліграф». Уся книга є добіркою цитат і роздумів, Плохой пише, що коли він був в колонії – помер його батько. Ріс в «родині інтелігентів» і усі вважали, що з нього «будет толк», але вже в 11 класі його вперше затримали «на базаре с обрезом охотничьего ружья и нунчаками. Насмотревшись боевиков, решил стать крутым». Як пише чоловік, справу не довели до суду, завдяки зв’язкам батька. Плохой також пише, що вступив у духовну семінарію і вчився там кілька місяців, але не зміг там лишитись через «лживость церкви и её служителей». У 2015 році Кривош зареєстрував торгівельний знак із підписом «Я могу». Такий самий знак зображено на книжці, а також на футболці Плохого, які можна було побачити в соцмережах.

Максим Кривош не любив фотографуватися. Але зняв відео з вимогами до найвищих посадовців держави.
Максим Кривош не любив фотографуватися. Але зняв відео з вимогами до найвищих посадовців держави.

Максим Кривош займався у Дубні опікою тварин, зокрема – собак. Про це Суспільному розповіла зоозахисниця з Рівного Алла Лосік.

«Він ніколи не проявляв агресії, вихований, стриманий. Він зупинив масову травлю і добився прийняття програми стерилізації. Але, знаєте, він не любив фотографуватись. Оце було дивно».

«Він у Дубно захищав тварин, лікував, то там його всі знають, і влада знає, і ветеринари. Всі шоковані. Він ніколи не проявляв агресії, вихований, стриманий. Він зупинив масову травлю і добився прийняття програми стерилізації. Але, знаєте, він не любив фотографуватись. Оце було дивно», – розповіла жінка.

Вона додала, що таким волонтерством він займався орієнтовно п’ять останніх років. Про його судимості в організації не знали.

Тим часом зоозахисні організації України засудили дії луцького терориста, який вимагає дивитися фільм «Земляни».

Про що фільм «Земляни», який Максим Кривош вимагає від Володимира Зеленського розрекламувати у соцмережі?

Як пише УНІАН, «Земляни» (Earthlings) – американський документальний фільм, який розповідає про проблему експлуатації тварин людьми для одомашнення, розваг, наукових досліджень або з метою виробництва одягу і їжі. Режисером фільму виступив зоозахисник Шон Монсон, закадровий текст прочитаний Хоакіном Феніксом (зірка фільму «Джокер»), продюсером стрічки стала актриса Меггі Кью, а музикант Мобі став автором саундтреку. Усі є веган-активістами. Також фільм порушує теми расизму, сексизму, видової дискримінації і прав тварин, демонструючи кадри, отримані за допомогою прихованої камери з зоомагазинів, «щенячих ферм», притулків для бездомних тварин, птахофабрик, боєнь, місць вичинки і продажу шкіри та хутра, спортивних і розважальних заходів і дослідницьких лабораторій. Кадри з фільму демонструють, як людина почала домінувати над іншими живими істотами і яких страждань ті зазнають. Прем'єра «Землян» відбулася на фестивалі Artivist Film Festival в 2005 році, де фільм виграв нагороду в категорії «Кращий документальний фільм».

«Земляни»: фільм, який терорист із Луцька хоче, щоб його розрекламували:

Як розгорталися події:


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel