Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Чи вплинула відмова від жорстких обмежень на епідситуацію в Луцьку (Відео)

У Луцьку, Луцькому і Любешівському районах все ще високі рівні інцидентності.

Фото Суспільного Волині.

Чи вплинула відмова від жорстких обмежень на епідситуацію в Луцьку (Відео)

Луцьк уже не в «червоній» зоні, а в «помаранчевій»

Різкого росту збільшення кількості інфікованих COVID-19 за цей тиждень не зафіксували. Це розповів Суспільному начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

«Луцьк впродовж тижня жив в таких протикарантинних заходах, які були до цього часу. Вони відповідають за цифрами саме «помаранчевому» рівню», – каже Володимир Лотвін.

Нагадаємо, державна комісія ТЕБ та НС віднесла місто Луцьк з 3 серпня до «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

У Луцьку сесія міської ради 3 серпня вирішила не запроваджувати жорсткого карантину через віднесення міста до «червоної» зони державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надвичайних ситуацій.

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко заявив, що Луцьк потрапив до «червоної зони» випадково, але все одно у місті зобов’язані виконувати рішення державної комісії про посилення карантину.

У п'ятницю, 7 серпня, Луцьк і Тернопіль, які упродовж тижня були в червоній «зоні», опинилися в «помаранчевій» та «зеленій» зоні відповідно. Новий поділ набуде чинності з понеділка, 10 серпня.

Епідеміологічна ситуація на Волині стабілізувалася, розповіла лікарка обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська. З її слів, в області зареєстровано 4162 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР.

Щоденно в лабораторний центр надходить понад 60 підозр на ймовірне зараження коронавірусом, каже лікарка. Всього з початку року надійшло понад 5 тисяч підозр.

«Ми можемо говорити про деяку стабілізацію епідемічного процесу на Волині. Проте ще є райони, які викликають занепокоєння».

«Ми можемо говорити про деяку стабілізацію епідемічного процесу на Волині. Проте ще є райони, які викликають занепокоєння. Ми зараз фіксуємо високі рівні інцидентності у Луцьку, Луцькому та Любешівському районах», – розповіла лікарка обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська. У цих районах та обласному центрі фіксують спалахи і групові захворювання. Поширення хвороби відбувається побутовим шляхом та в організаціях, каже лікарка.

Лікарка Ірина Єнжиєвська каже: не варто нехтувати карантинними заходами безпеки: носити маски, рукавички і дотримуватись соціальної дистанції.

 

Telegram Channel