Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Прострочене через COVID-19 пиво стане біопаливом

Через карантин багато літрів пінного напою зіпсувалося.

Фото agri-gator.com.ua.

Прострочене через COVID-19 пиво стане біопаливом

Завдяки своїй високій калорійності пиво є ідеальним паливом

Коли в березні в Австралії через пандемію коронавірусу закрилися паби і бари, пивоварні країни залишилися з величезними запасами нерозпроданого несвіжого пива. Але ідея, що робити з невикористаним напоєм, прийшла в голову австралійським пивоварам досить швидко. Пінний напій вирішили використовувати в якості нового джерела поновлюваної енергії для станції очистки води в Південній Австралії, пише Agri-gator.

40 000 галонів несвіжого пива збільшили виробництво енергії до 654 мегават-годин протягом місяця. За словами експертів, цього достатньо для живлення 1200 будинків. 

Через пандемію COVID-19, в австралійських барах, ресторанах та пабах  зберігалося неймовірна кількість «незатребуваного» пива.Термін придатності напоїв дуже швидко добігав кінця. Однак замість того, щоб вилити його в каналізацію, деякі пивоварні вирішили дати пінного напою ще один шанс. Так, пиво було відправлено на станцію очищення водостічних вод в Австралії, де воно було перероблено в біогаз, який потім буде перетворено на електрику для запуску установки.

За інформацією CNN, завдяки своїй високій калорійності пиво є ідеальним паливом для реакторів заводу, який зазвичай отримує близько 80% електроживлення якраз з біогазу. 40 000 галонів несвіжого пива збільшили виробництво енергії до 654 мегават-годин протягом місяця. За словами експертів, цього достатньо для живлення 1200 будинків.

Як повідомляють австралійські видання, введений в кінці березня карантин в Австралії дуже сильно вдарив по пивоварній галузі.У травні, один з найбільших пивоварних заводів країни – Lion Beer – повідомив про  те, що на підприємстві залишилися непроданими близько 90 000 діжок – або 4,5 мільйона літрів (1,188 млн галонів)  пива. Завод також прийняв рішення відправити напій на  переробку. Як повідомляють представники компанії, отриманий біогаз завод планує використовувати для живлення свого підприємства.

Telegram Channel