Прострочене через COVID-19 пиво стане біопаливом
Завдяки своїй високій калорійності пиво є ідеальним паливом
Коли в березні в Австралії через пандемію коронавірусу закрилися паби і бари, пивоварні країни залишилися з величезними запасами нерозпроданого несвіжого пива. Але ідея, що робити з невикористаним напоєм, прийшла в голову австралійським пивоварам досить швидко. Пінний напій вирішили використовувати в якості нового джерела поновлюваної енергії для станції очистки води в Південній Австралії, пише Agri-gator.
40 000 галонів несвіжого пива збільшили виробництво енергії до 654 мегават-годин протягом місяця. За словами експертів, цього достатньо для живлення 1200 будинків.
Через пандемію COVID-19, в австралійських барах, ресторанах та пабах зберігалося неймовірна кількість «незатребуваного» пива.Термін придатності напоїв дуже швидко добігав кінця. Однак замість того, щоб вилити його в каналізацію, деякі пивоварні вирішили дати пінного напою ще один шанс. Так, пиво було відправлено на станцію очищення водостічних вод в Австралії, де воно було перероблено в біогаз, який потім буде перетворено на електрику для запуску установки.
За інформацією CNN, завдяки своїй високій калорійності пиво є ідеальним паливом для реакторів заводу, який зазвичай отримує близько 80% електроживлення якраз з біогазу. 40 000 галонів несвіжого пива збільшили виробництво енергії до 654 мегават-годин протягом місяця. За словами експертів, цього достатньо для живлення 1200 будинків.
Як повідомляють австралійські видання, введений в кінці березня карантин в Австралії дуже сильно вдарив по пивоварній галузі.У травні, один з найбільших пивоварних заводів країни – Lion Beer – повідомив про те, що на підприємстві залишилися непроданими близько 90 000 діжок – або 4,5 мільйона літрів (1,188 млн галонів) пива. Завод також прийняв рішення відправити напій на переробку. Як повідомляють представники компанії, отриманий біогаз завод планує використовувати для живлення свого підприємства.