Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Львові таки скачемо, а в Мадриді – ридма плачемо… (Фото, відео)

Іспанська преса не шкодує захопливих слів на адресу 17-річного Ансу Фаті (на фото – вгорі).

Фото as.com.

У Львові таки скачемо, а в Мадриді – ридма плачемо… (Фото, відео)

Зі швейцарцями розібралися «по-англійськи»: Ярмоленко забиває п’ятою, а Зінченко — «черпачком». А ось у матчі з Іспанією ветеран «Реала» і вундеркінд «Барселони» зробили зі збірної України котлету по-мадридськи

Ліга націй УЄФА. Ліга А. Група 4. 1-й тур. Україна – Швейцарія – 2:1 (1:0 — Андрій Ярмоленко, 14 хв.; 1:1 — Гаріс Сеферович, 41 хв.; 2:1 — Олександр Зінченко, 68 хв.).

Магія Львова спрацювала навіть за відсутності глядачів на трибунах! Швейцарці, щонайменше, не поступалися українцям за грою. Проте підопічні Андрія Шевченка таки святкували вікторію в дебютному для себе матчі у найсильнішій Лізі А.

Перемогу «тризубим» принесли гравці, вишколені в англійській Прем’єр–лізі. Андрій Ярмоленко розписався у воротах голкіпера менхенгладбахської «Боруссії» Янна Зоммера п’ятою. Цей гол для півзахисника «Вест Гема» став уже 38–м у футболці збірної України. А за системою «гол+пас» Ярмоленко обійшов свого тезку і нинішнього наставника «синьо–жовтих» Шевченка (58 (38+20) проти 57 (48+9)).

Ще бомбезнішим вийшов гол Олександра Зінченка, після того, як швейцарець боснійського походження Гаріс Сеферович дальнім ударом зрівняв рахунок. Наш чоловік із самісінького «Манчестер Сіті» в один дотик «черпачком» закинув м’яч у дальній кут воріт і приніс збірній України перемогу в справді непростому поєдинку. Забивши, Зінченко зворушливо присвятив гол пам’яті лікаря збірної України Антона Худаєва, який помер від коронавірусу...

Антону Худаєву було лише 48 років… Фото Української асоціації футболу.
Антону Худаєву було лише 48 років… Фото Української асоціації футболу.

 Забивши, Зінченко зворушливо присвятив гол пам’яті лікаря збірної України Антона Худаєва, який помер від коронавірусу...

У паралельному матчі нашої групи іспанці на 90+5 хвилині врятували очко в поєдинку із німцями – нічия 1:1.

 

Ліга націй УЄФА. Ліга А. Група 4. 2-й тур. Іспанія – Україна – 4:0 (1:0 — Серхіо Рамос, 3 хв. (з пенальті); 2:0 — Серхіо Рамос, 29 хв.; 3:0 — Ансу Фаті, 32 хв.; 4:0 — Ферран Торрес, 84 хв.)

Якщо напередодні поєдинку зі швейцарцями букмекери віддавали незначну перевагу українцям, то перед матчем з іспанцями їхній «вердикт» був однозначним: Червона фурія — беззаперечний фаворит цього протистояння.

Якийсь маленький оптимізм у вболівальників збірної України міг викликати хіба склад іспанців — Луїс Енріке виставив щось на кшталт напівдубля. Приміром, у «старті» вийшов 17-річний (!) Ансу Фаті, який за три дні до того лишень дебютував за збірну Іспанії виходом на заміну в поєдинку з німцями. На жаль, цей «кіндерсюрприз» став справжнісіньким жахом для захисту збірної України — особливо в першому таймі.

Хай там як, навіть ця ганьба не опустила збірну України нижче другого місця.

Матч заледве розпочався, а Фаті вже примушує 29-літнього Сергія Кривцова фолити у власному штрафному майданчику й заробляє пенальті у ворота Андрія Пятова. До точки підходить легендарний 34-річний капітан мадридського «Реала» та збірної Іспанії Серхіо Рамос: наш кіпер дотягується до м’яча, але той «прочавлює» пальці голкіпера й опиняється у воротах.

Згодом їхній «Сірожа» (для Рамоса це був 172-й матч за збірну!) переграє нашого «Серхіо» (Кривцова) у верховій боротьбі й ударом головою якось занадто легко перекидає воротаря збірної України.

До речі, для Рамоса другий гол на «Альфредо ді Стефано» став 23-м у складі збірної Іспанії, і за цим показником він наздогнав… того самого легендарного Альфредо ді Стефано! Як для захисника — справді вражаючий результат…

А невдовзі невгамовний Ансу Фаті більярдним ударом від штанги доводить рахунок до розгромного. І наглядно демонструє: що то є справжня селекційна робота, й що буває, коли в дитячо–юнацькі футбольні школи хлопчиків беруть за футбольний талант, а не за прізвище батька-чиновника чи діда-бізнесмена! Народившись у забутій Богом Гвінеї-Бісау, Ансу вже 10-річним хлопчаком опиняється в академії «Барселони», аби у 17 на шматки розривати захист не такої вже й слабкої збірної України. Ну, а «Барса» нині впевнено крутить дулі охочим купити цього таланта, навіть не рахуючи силу-силенну нулів у запропонованих сумах. Приміром, подейкують, що в червні «Манчестер Юнайтед» був готовий викласти за це дуже юне футбольне диво 150 мільйонів євро…

Фото as.com.
Фото as.com.

 Одним словом, «летимо» ми іспанцям 0:3, до перерви ще майже пів години, а сховати підопічних Андрія Шевченка у роздягальню хочеться вже — супернику в ці хвилини вони були відверто не рівня.

Тішитися можемо хіба тим, що Серхіо Рамос хет–трик таки не оформив. Проте, хто його зна, як воно б повернуло, якби цього «звіра» не відправили відпочивати за пів години до завершення гри. Хоча свого четвертого іспанці таки забили: лік своїм голам за збірну відкрив 20-річний одноклубник нашого Зінченка Ферран Торрес.

Учетверте у своїй історії збірна України поступається з рахунком 0:4. І вдруге авторами такого глуму над нами стають іспанці (вперше це було на ЧС-2006).

Хай там як, навіть ця ганьба не опустила збірну України нижче другого місця: адже в паралельному матчі групи знову було зафіксовано нічию 1:1 (цього разу німці не втримали перемогу в поєдинку зі швейцарцями).

 

Турнірна таблиця Групи 4 Ліги А:
М Збірна І В Н П М О
1 Іспанія 2 1 1 0 5–1 4
2 Україна 2 1 0 1 2–5 3
3 Німеччина 2 0 2 0 2–2 2
4 Швейцарія 2 0 1 1 2–3 1
Telegram Channel