Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рожищі виділили майже мільйон гривень на медобладнання для боротьби з коронавірусом

Депутати одноголосно підтримали питання виділення коштів на придбання медичного обладнання.

Фото kitsman.city.

У Рожищі виділили майже мільйон гривень на медобладнання для боротьби з коронавірусом

Райлікарня нарешті увійшла у перелік закладів, які мають право надавати допомогу хворим на коронавірус

Депутати виділили Рожищенській ЦРЛ понад  900 тисяч гривень на придбання медичного обладнання для боротьби з COVID-19, інформує Рожищенська міська рада.

Під час засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів перед присутніми депутатами виступив головний лікар КНП «Рожищенська ЦРЛ» Віктор Редзій. У зверненні до обранців громади він зазначив, що райлікарня нарешті увійшла у перелік закладів, які мають право надавати допомогу хворим на коронавірус.

Аби отримати кошти, передбаченні на боротьбу з COVID-19, лікарні потрібно підписати договір з Національною службою здоров’я України. Одна з головних вимог – наявність у медзакладі джерела кисню високого тиску та потужності.

Аби отримати кошти, передбаченні на боротьбу з COVID-19, лікарні потрібно підписати договір з Національною службою здоров’я України. Одна з головних вимог – наявність у медзакладі джерела кисню високого тиску та потужності. За словами головного лікаря, через відсутність коштів медзаклад не може закупити таке дороговартісне медобладнання найближчим часом.

І хоча КНП «Рожищенська ЦРЛ» знаходиться на балансі Рожищенської районної ради, всі добре розуміють, що потрібно підтримати медзаклад, адже хворих на коронавірус щодня більшає.

Тому депутати розглянули та одноголосно підтримали питання виділення коштів на придбання медичного обладнання необхідного при лікуванні COVID-19.

Зокрема, за кошти з місцевого бюджету буде придбано: 
кисневий концентратор  ОxyG 050 (у комплекті) та компресор для забезпечення роботи дихальної апаратури Модель ZS 11-RD-T500 (у комплекті) загальною вартістю –736477,79 грн;
виготовлена проектно-кошторисна документація на монтаж системи киснепостачання – 48600,00 грн;
проведені робіти з монтажу системи киснепостачання – 128083,33 грн.

Telegram Channel