Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Медведчук знову зустрівся з Путіним у Москві і розповів, що вакцинувався від коронавірусу в окупованому Криму

У грудні минулого року Медведчук приїжджав до Путіна з ідеєю переговорів у нормандському форматі на рівні парламентів.

Фото kremlin.ru.

Медведчук знову зустрівся з Путіним у Москві і розповів, що вакцинувався від коронавірусу в окупованому Криму

Російський президент подякував Медведчуку за його позицію в питанні російсько-українських відносин та висловив готовність «сприяти їхньому відновленню»

Голова політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук зустрівся в Москві з президентом РФ Володимиром Путіним, а також із прем'єр-міністром Михайлом Мішустіним.

Про це повідомляє lb.ua з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Під час розмови Медведчук попросив у Путіна надати Україні російську вакцину від коронавірусу. Він також розповів, що сам випробував цю вакцину, коли відпочивав в окупованому Криму у серпні.

Якщо ми з Білоруссю вже почали цю роботу, то можемо так само працювати і з Україною.

«Вакцинувався я, дружина Оксана, наш син Богдан. Дуже добре її перенесли, і вважаю, що це найефективніший засіб на сьогодні в боротьбі з коронавірусом», - сказав Медведчук.

Путін відповів йому, що Росія готова надати Україні вакцину, однак київська влада офіційно має сформулювати відповідний запит.

«Одразу хочу сказати, що така можливість існує», - сказав Путін і зазначив, що Росія вже постачає вакцину до Білорусі.

«Якщо ми з Білоруссю вже почали цю роботу, то можемо так само працювати і з Україною. Потрібно зі спеціалістами з України зайнятися реалізацією цього плану, щоб офіційна влада України відповідним чином сформулювала свої запити, свої потреби», - сказав Путін.

Як повідомлялося, 11 серпня Путін заявив про реєстрацію «першої у світі вакцини від коронавірусу». Він запевнив, що препарат «формує стійкий імунітет» і «пройшов усі необхідні перевірки», а також що щеплення цією вакциною успішно зробила одна з його доньок. Уже 15 серпня МОЗ РФ повідомило про початок її виробництва. Однак у Всесвітній організації охорони здоров’я стримано висловилися з приводу російської вакцини. За словами представника ВООЗ, дані щодо її безпечності й ефективності необхідно ретельно перевірити.

Нагадаємо, Медведчук має на узбережжі Болгарії землі на 20 мільйонів євро.

Telegram Channel