Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ратнівчанка Галина Северинюк знає, що хризантеми можна пересаджувати цілий рік

Ці квіти цвітуть з вересня аж до морозів.

Фото Сергія Наумука.

Ратнівчанка Галина Северинюк знає, що хризантеми можна пересаджувати цілий рік

Ці квіти можна вирощувати на будь–яких ґрунтах

Жінка каже, що для розведення хризантем бажано навесні купувати черешки і розсаджувати. Але ж кожна господиня хоче бачити, що купує. Тому осіння посадка, коли вже є квіти, також можлива.

— Це дуже вдячні рослини, які можна пересаджувати цілий рік. Навіть серед літа. Аби тільки не залити і не засушити, — радить Галина Володимирівна.

Зробити це дуже просто: викопати ямку і добре полити водою. Більше 90 відсотків рослин приживаються. Щодо ґрунту, то хризантеми невибагливі. Але підживлення та полову потребують.

Коли тюльпани вже цвітуть, то хризантема ще спить глибоким сном.

На зиму Галина Северинюк обламує гілки. Мовляв, навіщо вітер теліпатиме відмерзлими стеблами. Хоча одразу зауважує, що це спірне питання. Бо є квітникарі, які не вважають за потрібне позбуватись гілок. Жінка також вкриває їх сосновою лапкою.

— Навесні вони пробуджуються із великим запізненням. Коли тюльпани вже цвітуть, то хризантема ще спить глибоким сном. Буває, хазяйка їх викопує і дивується, що ж не так. А рослина не відійшла від зими. Тому треба вичекати, поки з’являться ростки, — розповіла пані Галина.

Реклама Google

Коли вони досягнуть у довжину 7–10 см, можна пересаджувати в горщик або на грядку для вирощування. Через 2–3 тижні пускає корінець. З кожного черешка виростає кущ.

— Мені за картоплею набагато складніше доглядати, аніж за квітами. І задоволення в рази більше, — зізнається квітникарка.

Вона наголошує на такій особливості рослини: коли відцвітає одна квітка, інша її прикриває. І так далі. Тобто відсохлих не буде видно, кущ завжди виглядатиме естетично. А от в кімнаті куплена нині хризантема порадує, поки не відцвіте. Бо наступного року навряд чи ростиме.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel