Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині кіберзлочини тепер будуть розкриватися ефективніше

Проєкт триватиме шість місяців.

Фото Pixabay.

На Волині кіберзлочини тепер будуть розкриватися ефективніше

Службовці розпочали проєкт «Попередження кіберзлочинності у молодіжному середовищі»

На теренах Інтернету все частіше громадяни потрапляють на гачок кіберзлочинців. А найдоступніша і найпопулярніша мережа нині приносить не тільки користь, а й стає місцем злочину та його інструментом.

Перший навчальний вебінар для працівників відділів по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, підрозділів кіберполіції та представників сектору ювенальної превенції відбувся відбувся у п‘ятницю, 16 жовтня.

Щоб якісно протидіяти кіберзлочинності правоохоронці Волині, Рівненщини, Тернопільщини спільно з громадською організацією «Волинські перспективи» розпочали спільний проєкт «Попередження кіберзлочинності у молодіжному середовищі». Проект покликаний вберегти дітей від втягнення у кіберзлочин та торгівлю людьми та вдосконалити дії поліції у боротьбі зі злочинами в мережі.

Реклама Google

Перший навчальний вебінар для працівників відділів по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, підрозділів кіберполіції та представників сектору ювенальної превенції відбувся відбувся у п‘ятницю, 16 жовтня. Олександр Зотько, начальник відділу боротьби зі злочинами, пов‘язаними з торгівлею людьми ГУНП у Волинській області, переконаний, що ці навчання узгодять спільні дії правоохоронців різних управлінь у боротьбі з кіберзлочинністю: «Маємо надію, що досвід, яким поділяться різні інституції, допоможе нам ще ефективніше працювати у попередженні та боротьбі з кіберзлочинністю».

Проєкт триватиме шість місяців. Протягом цього часу працівники різних підрозділів поліції ділитимуться досвідом у протистоянні кіберзлочинцям, спілкуватимуться з підлітками та молоддю, аби вберегти їх від впливу зловмисників через Інтернет. До слова, в рамках проекту вже створено серію анімаційних відеофільмів із попередження кіберзлочинності та потрапляння у кіберзлочини та торгівлю людьми учнівської та студентської молоді.

Джерело: Пресслужба прокуратури області
Telegram Channel