Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Національний парк «Прип’ять-Стохід» знайомить зі своїм багатством та різномаїттям

Потрапивши сюди здається, що ти перенісся у часі.

Фото зі сторінки НПП "Прип’ять-Стохід" у Facebook.

Національний парк «Прип’ять-Стохід» знайомить зі своїм багатством та різномаїттям

На сайті парку розміщені фото- та відеосюжети із закликом берегти красу та багатство нашої природи

НПП «Прип'ять-Стохід» знаходиться на півночі Волинської області у Любешівському районі. Загальна площа парку становить 39315,5 га. Ця територія є одним із найунікальніших природних комплексів, як в Україні, так і у Східній Європі.

Край чарує своїми безкраїми лісами, голубими озерами, луками та болотами з надзвичайно різноманітним рослинним та тваринним світом. Проте найбільш мальовничі краєвиди спостерігаються вздовж річок Прип’ять та Стохід. Остання має дуже влучну назву, яка характеризує її повністю – «річка на сто ходів». Характерною особливістю цих річок є наявність десятків рукавів, русел, затонів, стариць, серед яких безліч заболочених та піщаних островів. І самі місцеві жителі не завжди можуть знайти правильну дорогу серед цих очеретяних «джунглів» і поблукавши говорять, що їх попутав лихий. Річки та озера парку багаті на рибу, а ліси подарують гриби, ягоди та інші дари природи.

На території парку знайшли свій притулок 84 види фауни занесених до Червоної книги України.

Частина території (заплава річки Прип’ять та заплава річки Стохід) відноситься до водно-болотних угідь міжнародного значення і є справжнім пташинним царством. Тут зустрічається 225 видів птахів, які є особливо чисельними в період осінніх та весняних міграцій. Взагалі ж на території парку знайшли свій притулок 84 види фауни занесених до Червоної книги України.

Рослинний світ теж дуже різноманітний та цікавий. Тут зростає більше 600 видів вищих судинних рослин. З них 42 занесено до Червоної книги України.

Поряд з унікальною природою цей край славиться привітними та гостинними місцевими жителями, які і до сьогоднішніх днів зберегли цікаві місцеві традиції, звичаї, ремесла, культуру. Потрапивши сюди здається, що ти перенісся у часі. Методи господарювання даного краю залишаються незмінними протягом десятиліть, значну частку в яких відіграє бережливе використання дарів природи, від яких залежить добробут місцевих жителів.

Telegram Channel