Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Городоцькому лісгоспі виробили товарної продукції на понад 15 мільйонів гривень

З 2016 року всі кускові відходи на городоцькому лісокомплексі подрібнюють рубальною машиною.

Фото lisvolyn.gov.ua.

У Городоцькому лісгоспі виробили товарної продукції на понад 15 мільйонів гривень

За 9 місяців цього року підприємство на власних потужностях переробило 13210 кубічних метрів деревини

Лісокомплекс державного підприємства «Городоцьке лісове господарство» діє з 1975 року. Нині тут працює 46 людей. Для довколишніх сіл Маневицького району, де розміщений лісгосп, це одне з небагатьох місць офіційного працевлаштування з достойною зарплатою. Як і лісгосп загалом (у ДП «Городоцьке ЛГ» працевлаштовано 90 людей, середня заробітна плата у яких сягає понад 14,5 тис. грн), інформує Волинське ОУЛМГ.

Лісокомплекс має порівняно невеликі об’єми, але як результат роботи – досить вагомі виробничі показники. Грамотно побудований менеджмент дає можливість підприємству утримувати на рівні всі показники, сплачувати податки, покриваючи при цьому всі лісогосподарські витрати. Річний об’єм переробки лісокомплексу – в межах 18 тис. м куб. 

Товарної продукції виготовили на суму 15 млн 615 тис. грн.

– За 9 місяців цього року наше підприємство на власних потужностях переробило 13210 кубічних метрів. Це – 30 відсотків від загального об’єму заготівлі по лісгоспу,  – розповідає головний інженер ДП «Городоцьке ЛГ» Олександр Крисик. – Використовуємо переважно низькосортні лісоматеріали, які не мають значного попиту на ринку. Так, товарної продукції ми виготовили на суму 15 млн 615 тис. грн. При цьому випущено 4440 м³ заготовок для європіддонів, 300 м³ пиломатеріалів необрізних та 340 м³ пиломатеріалів обрізних. На все маємо споживача, весь товар успішно реалізовуємо. Для збільшення вартості товарної продукції пиломатеріали обрізні направляють у поглиблену переробку. З них виготовляють дошку для підлоги, фальш-брус, блок-хаус, вагонка – за 9 місяців загалом 6,5 тис. м² .

Реклама Google

Для виробництва струганої продукції використовуються лише сухі пиломатеріали, сушка яких відбувається на сушильних камерах. Готова пилопродукція реалізовується в основному на експорт. На внутрішній ринок йде стругана пилопродукція.

З 2016 року всі кускові відходи на городоцькому лісокомплексі подрібнюють рубальною машиною зі щомісячними потужностями в межах 350 м³. Весь цикл переробки деревини на підприємстві дозволяє збільшити рентабельність виробництва та раціонально використовувати лісосировину.

Telegram Channel