Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Йди геть! Я тобі не батько!»:  9-річну дівчинку вітчим  не пустив вночі додому

«Я дуже нещасна: через мене у всіх трапляються біди».

Волинь-нова

«Йди геть! Я тобі не батько!»: 9-річну дівчинку вітчим не пустив вночі додому

Промоклу наскрізь дитину на лавці біля будинку близько 4-ї ранку помітив випадковий перехожий

Про малолітню дівчинку посеред ночі у Рівному на вулиці Романа Шухевича повідомив поліцейським рівнянин. Він саме повертався з нічної зміни. Альбіна розповіла, що намагалась неодноразово потрапити додому, але чоловік, з яким живе мама, її не впустив. З її слів, мама вранці залишила помешкання і пообіцяла повернутись, але не зробила цього. Тому й блукала вулицями міста, бо не знала, куди подітись.

Патрульні приїхали з 9–річною дитиною за місцем проживання і чоловік справді не відчинив їй двері. «Йди геть! Я тобі не батько!» — сказав він та пояснив правоохоронцям, що вона йому не дочка, у квартирі не прописана, а її мати просто у нього живе.

Мама вранці залишила помешкання і пообіцяла повернутись, але не зробила цього. Тому дитина й блукала вулицями міста, бо не знала, куди подітись.

Читати також: У Рівному народився справжній богатир

Через чергову частину поліція встановила місце реєстрації її матері й відвезла Альбіну туди. Бабуся, яка зустріла правоохоронців у дверях, повідомила, що виховання дитини — обов’язок батьків і неохоче прийняла внучку. Однак на прохання патрульних нагодувала та обігріла Альбіну, яка нічого не їла майже добу.

Реклама Google

«Я дуже нещасна: через мене у всіх трапляються біди», — каже дитина. Патрульна Світлана Колядич, розповідаючи історію маленької рівнянки, не може стримати сліз. Говорить, що мама Альбіни десь поділася, як припускається, «запила». А бабуся погоджується глядіти внучку лише на вихідних. Тож тепер дівчинкою займуться органи опіки. Керівник відділу служби в справах дітей Рівного Інна Самолюк повідомила, що для Альбіни шукатимуть родину, в яку тимчасово влаштують до вирішення її подальшої долі.

Ірина ПАСІЧНИК.

Telegram Channel