Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Після загибелі першої дружини  з другою Байден познайомився «наосліп»

Хіба вони схожі на пару, яка створена «наосліп»? Без втручання Небес тут явно не обійшлось…

Фото thedailybeast.com.

Після загибелі першої дружини з другою Байден познайомився «наосліп»

Українці знають Джо Байдена, який, найімовірніше, стане наступним президентом США, як твердого прихильника територіальної цілісності України і гострого критика Росії та Путіна. Але мало кому відомі вкрай трагічні сторінки його особистого життя. Спробуємо заповнити цю прогалину

«Ким плануєте працювати, молодий чоловіче? – Президентом»

Нікому не побажаєш таких сімейних та особистих трагедій, які випали на долю цього політика. Хоч спочатку все складалось просто чудово. Щирий католик Джо Байден фактично із самого малечку проявляв себе дуже працьовитою і наполегливою людиною.

У дитинстві він заїкався, але зумів самостійно здолати цю ваду. За прикладом давньогрецького оратора Демосфена, намагався вимовляти слова з камінчиками в роті, а також вивчав вірші і годинами декламував їх перед дзеркалом. Тож коли його майбутня дружина Нейлія Хантер привела його знайомитись із своєю мамою, то відрекомендувала впевненого в собі молодого чоловіка, як одного з найперспективніших студентів Сіракузького університету. Коли мама Нейлії поцікавилась його кар’єрними планами, той відповів: «Я планую стати президентом».

Реклама Google

Не встиг молодий конгресмен обійняти посаду, як сталася страшна біда – його дружина і 13-місячна донька загинули в автокатастрофі.

Все до цього і йшло. У 1972-му 30-річний Байден став одним із шести наймолодших сенаторів в історії США. Він представляв штат Делавер. Цікаво, що під час виборчих перегонів будував кампанію на тому, що його набагато старший суперник – «дідусь», який «був гарним сенатором у колишні часи, але зараз настали інші». Це часто згадують зараз, коли 77-річний Джо Байден  змагався за посаду президента із 74-річним Трампом. І останній, теж немолодий, називав Байдена «сонним Джо».

Але повернімось на початок 1970-х. Не встиг молодий конгресмен обійняти посаду, як сталася страшна біда – його дружина і 13-місячна донька загинули в автокатастрофі. Двоє синів отримали важкі травми. Сім’я їхала вибирати ялинку…

Читайте також: Джо Байдену допомагатиме «найвродливіший генпрокурор» — «Обама в спідниці».

Це був величезний удар для Байдена, він уже думав про те, щоб відмовитись від посади. Але його переконали залишитись. Сенат навіть прийняв спеціальну резолюцію, яка дозволила привести Байдена до присяги у лікарні, поряд із синами. Фото хлопчиків у гіпсі, на тлі яких Джо виголошує клятву, облетіли всі тодішні газети…

Довірливі стосунки Петра Порошенка та Джо Байдена стали підставою для істерики у Росії: там кажуть, що після перемоги свого друга Порошенко влаштує в Україні… переворот.
Довірливі стосунки Петра Порошенка та Джо Байдена стали підставою для істерики у Росії: там кажуть, що після перемоги свого друга Порошенко влаштує в Україні… переворот.

 Сам Байден не раз казав, що готовий піти у відставку, якщо його робота буде забирати надто багато часу: «Виборці завжди зможуть знайти іншого сенатора, але мої діти не зможуть знайти іншого батька».

Після обрання в сенат він не перебрався у Вашингтон і кожен вечір після роботи витрачав півтори години на поїздку потягом додому, до дітей. «Він пам’ятав кожного провідника, і всі пасажири любили його», – згадують соратники Байдена.

Через зайнятість другу дружину вибрав… навмання

Через 3 роки після смерті дружини Джо Байден одружився вдруге.  Він взяв шлюб із вчителькою англійської мови Джилл. Із нею познайомився на так званому «сліпому» побаченні. Вдівець фактично віддався долі, обираючи другу половинку навмання. У них народилась донька Ешлі…

У 1988 році Байден балотувався на президента, але невдало. Та навіть якби переміг, то все одно не зміг би працювати, бо саме тоді у нього виявили аневризму мозку. Байден взяв відпустку і ліг у лікарню на 7 місяців. Переніс багато тривалих та складних операцій і пішов на поправку! Проте мрії про президентство довелось надовго відкласти.
Зате він зосередився на обов’язках сенатора, які виконував до 2009 року, а потім 8 літ був віцепрезидентом у Барака Обами, з яким дуже зійшовся і називав його «братом».

Виборці завжди зможуть знайти іншого сенатора, але мої діти не зможуть знайти іншого батька.

Але трагедії в особистому житті Джо Байдена переслідували і далі. В 2015 році від раку мозку у 46 літ помер його старший син Бо, який йшов батьківською стежкою, – був авторитетним адвокатом та політиком, добровільно пішов служити в Ірак.  У другого сина – Хантера – доля теж непроста: після 50 років він підсів на наркотики та алкоголь, розлучився із дружиною.

Незважаючи на давні президентські амбіції, Байден завжди казав: сім’я – на першому місці.
Незважаючи на давні президентські амбіції, Байден завжди казав: сім’я – на першому місці.

 Через особисті трагедії Джо Байден з особливим співчуттям ставиться до родин, члени яких померли під час епідемії коронавірусу. Байден жорстко критикує Трампа за те, що той ігнорує пандемію, і обіцяє зробити все, щоб взяти її під контроль.

…У 1974 році журнал Time включив Джо Байдена у список «200 облич майбутнього», які залишать слід в історії. Джо ніколи не байдикував і має чим гордитись, але лише зараз, у 77 років, він отримав шанс цей слід залишити. Це цілком можливо, якщо ти очолюєш наймогутнішу державу у світі. І якщо, попри важкі особисті випробування, зберіг глибоку віру в Бога.

Василина ЛЮБИСТОК.

Читайте також: «У Польщі відбувся скандал через вантажівку з надписом «Бандера».​

Telegram Channel