Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Україна колядує і…  протестує

А маску хай вдягають лохи...

Фото pravda.com.ua.

Україна колядує і… протестує

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Зеленський: «А я у горах!»

Цими днями очільник нашої держави відпочивав у Буковелі, куди прибув на вертольоті

Він катався на лижах і фотографувався із відвідувачами курорту. Причому робив це без маски, за що отримав добрячу порцію критики, адже в Україні почався посилений карантин. Багато хто у соц­мережах також нагадав, що кататися на лижах Зеленський поїхав саме у роковини збиття українського літака під Тегераном. Коли 8 січня 2020–го сталася ця катастрофа, Президент також був відсутній на Банковій — подався в утаємничене турне Оманом.

Тим часом голову Конституційного Суду Олександра Тупицького застукали на відпочинку в Арабських Еміратах. На курорт, за даними пресслужби Конституційного Суду, він витратив майже 250 тисяч гривень. Втім, може собі дозволити — його офіційна зарплата у грудні становила 430 тисяч гривень.

Але Володимир Зеленський теж не бідує. У цьому році видатки на його утримання, тобто оплату літаків, гвинтокрилів, відпусток, проживання на держдачах, кортежів тощо, зросли на 40% — до 1 млрд 244 млн гривень.

 

Переплутав? Обіцяв знизити тарифи, а насправді підвищив

На початку минулої зими Володимир Зеленський у «відосику» заявив, що його команда знайшла «цікаве рішення, яке дасть змогу наступної зими (тобто, цієї. — Ред.) зменшити тарифи на тепло майже наполовину»

«Це точно буде не за ваші кошти», — пообіцяв тоді Президент. Однак з 1 січня 2021 року тарифи не зменшились, а зросли. І на газ, і на світло. Зокрема, за електрику за перші 100 кВт/год. тепер доведеться платити не 90 копійок, як раніше, а 1,68 грн за кіловат.

Така «шокова терапія» викликала масові протести в Україні із перекриттями доріг і навіть спробою блокування мостів, як це було у Миколаєві. Влада зреагувала, і в Зеленського пообіцяли розібратись — підготувати «план антикризових заходів для вирішення проблем, які можуть виникнути через підвищення тарифів».

Хочеться сподіватися, що зараз уже не збрешуть, як рік тому.

 

Четверта дружина Віктора Павліка оголосила про вагітність

55–річний співак іще раз стане татусем

Катерина зізнається, що загалом хоче народити коханому  трьох дітей.
Катерина зізнається, що загалом хоче народити коханому трьох дітей.

 На первістка від артиста чекає його четверта дружина Катерина, якій 26 років. Радісною новиною вона поділилася в Instagram. «Новий етап нашого життя. Це щастя. Це безкінечна любов», — написала Катя. Як відомо, пара побралася влітку минулого року.

У попередніх шлюбах у співака народилися сини Олександр і Павло та дочка Христина. Павло, який кілька років боровся з онкологічним захворюванням, пішов із життя торік влітку.

 

Шварценеггер назвав Трампа «найгіршим президентом в історії»

«Він провалився як лідер», — заявив «залізний Арні»

На відміну від Арнольда,  Дональд не зумів пройти випробування владою та славою.
На відміну від Арнольда, Дональд не зумів пройти випробування владою та славою.

 Актор зазначив, що штурм будівлі конгресу в США нагадав йому про єврейські погроми в Німеччині за часів Адольфа Гітлера. «Нападники не просто розбили вікна Капітолію (місце, де засідає конгрес. — Ред.), вони зруйнували ідеї, які ми вважали цілком зрозумілими», — заявив Шварценеггер.

Тим часом після штурму Капітолію прихильниками Трампа 6 січня, внаслідок якого загинуло 4 людини, конгрес США розпочав процес імпічменту щодо чинного глави держави, попри те, що на посаді він перебуватиме лише до 20 січня.

Як відомо, Дональд Трамп заявив, що не визнає результатів виборів, закликав своїх прихильників до боротьби, телефонував із погрозами губернатору Джорджії і вимагав у нього «знайти голоси», тобто діяв, як якийсь самодур і диктатор, адже президентські вибори в США відбулись вільно і без порушень.

Обрали на свою голову американці самозакоханого клоуна–мільярдера і тепер не знають, як його спекатись…

 

Майже половина Києва — це дерева

Столиця України посіла 100–те місце в рейтингу найзеленіших міст світу

Його склала компанія HUGSI, проаналізувавши 155 міст із 60 країн. Досліджували розміри, пропорції, стан і розподіл зелених насаджень у районах міст. Результати підтверджували супутниковими знімками.

Отже, згідно з рейтингом, частка зелених насаджень у Києві становить 44%, 40% з яких — дерева, а 4% — трава.

А перші 5 місць рейтингу виглядають так: 1. Шарлотт (штат Північна Кароліна, США). 2. Дурбан (Південно–Африканська Республіка). 3. Вільнюс (Литва). 4. Дортмунд (Німеччина). 5. Краків (Польща).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel