Чим відрізняються оливки і маслини, і що їсти корисніше - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.71 € 33.08
Чим відрізняються оливки і маслини, і що їсти корисніше

Фото pinterest.es.

Чим відрізняються оливки і маслини, і що їсти корисніше

Незважаючи на поширену думку, це плоди, що ростуть на одному дереві. Вони можуть бути чорними або зеленими. На території більшості країн їх називають оливками. Лише жителі України та інших держав колишньої СНД поділяють їх на два види. У чому ж різниця?

Оливки змінюють свій колір. Під час збору врожаю плоди мають жовте або зеленувате забарвлення. Дозріваючи, набувають різних відтінків, починаючи з рожевого і закінчуючи каштановим. Коли підходить час стиглості, вони стають темнішим та мають чорний відтінок. Саме такі плоди українці називають маслинами.

Консервувати можна як чорні маслини, так і зелені оливки. Щоб плоди набули чорного забарвлення, їх обробляють лугом і насичують киснем. Потім у них вводять глюконат заліза (на упаковці ця речовина позначається як Е 579) і піддають консервації. Покупець упевнений, що придбав маслини, але насправді він їсть оливки, пофарбовані в чорний колір.

Споживання маслин і оливок сприятливо позначається на загальному стані здоров’я людини. Особливу користь принесе організму олія

Споживання маслин і оливок сприятливо позначається на загальному стані здоров’я людини. Особливу користь принесе організму олія. Вживання цього продукту покращує травлення, запобігає розвитку серцево-судинних патологій, зменшує ризик формування злоякісних пухлин. Але купувати рекомендується оливкову олію першого холодного віджиму — ​на упаковці має бути напис «extra virgin».

Користь оливок і маслин для шкіри визначається високою концентрацією токоферолу (вітаміну Е), названого в народі вітаміном молодості і краси. Завдяки ретинолу і токоферолу (вітамінам А та Е), що містяться у цих плодах, волосся стає блискучим та густим. Також вітамін А сприяє профілактиці хвороб органів зору. Людям літнього віку оливки дають змогу відшкодувати дефіцит кальцію, необхідного для кісток. За концентрацією лінолевої кислоти, що забезпечує правильний розвиток нервової системи малюків, оливкова олія не поступається грудному молоку мам.

Читати також: В Україні продають фальшиве масло: як відрізнити справжнє від підробки

Джерело: yammy.com.ua.