Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Запарюємо «Мівіну» та робимо чай»

Рятувальники чергували цілодобово.

Волинь-нова

«Запарюємо «Мівіну» та робимо чай»

Ковельські рятувальники, як і їхні колеги у кожному районі області, у ці дні чергували в тимчасових пунктах обігріву

 У Голобах, Люблинці та місті залізничників облаштували три приміщення, де в лютий мороз можуть погрітися ті, хто того потребує. Крім того, мобільний пункт (а це намет із польовою кухнею та трейлер) розгорнули в районі Привокзальної площі, де багато приїжджих.  

Тепла забагато не буває!
Тепла забагато не буває!

Як розповів Володимир Войтанік, начальник Ковельського міськрайонного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Волинській області, за вихідні у пунктах побувало близько десяти людей: «В основному підходять по 18–й годині, коли холоднішає. Хтось приїхав, хтось недоїхав… Запарюємо їм «Мівіну» та робимо чай. Печиво теж маємо. Люди дякують». Рятувальник додав, що його колеги чергують у пункті цілодобово: підкидають дрова, аби постійно була гаряча вода.

Олена КАЛЕНЮК.

 

В обласній інфекційній лікарні з’являться таблички шрифтом Брайля і пандус

Адміністрація цього комунального медичного закладу оголосила тендер, що передбачає важливе оновлення

У Волинській обласній інфекційній лікарні, що в місті Луцьку, робитимуть ремонт, щоб людям з фізичними обмеженнями було простіше потрапити до спеціалістів. Заклад має на все про все 164 тисячі гривень. За ці гроші, зокрема, мають розширити дверний проріз, поставити нові двері, покласти бруківку біля входу, а ще облаштувати поручні та встановити інформаційні таблички шрифтом Брайля (для незрячих). Планують справитися до 28 лютого.

Олена КАЛЕНЮК.

 

У Підгайцівській громаді староста села гасав на санчатах із дітьми

У зимовому «потязі» прокаталося понад два десятки менших і старших пасажирів

Хто з нами?!
Хто з нами?!

 Завзято і з морозцем, під веселий регіт дітлашні ланцюжок із санок організував староста Хорлупів на Ківерцівщині Василь Грудік. Зібрав аж 23–х учасників! А щоб їздилося селом із вітерцем, першим вагоном слугувала автівка.

«Ідея зробити дитяче свято виникла спонтанно. Минулого року ми із сусідом взяли своїх діток, створили ланцюжок із трьох санчат й почали так тягнути. Поступово під час цього заїзду до нас приєднувалися діти. Ще й ще, ще й ще. Тоді вирішили цьогоріч повторити. Щиро радію, що все вдалося», — поділився Василь Грудік.

Тепер у громади є ціль: наступного року знову зібрати рекордний «хорлупівський потяг».

Софія ГАВРИЛЮК.

У Луцьку чоловік приймав вечірні снігові «ванни»

У соцмережі поширили відео, як він вибігає з під’їзду будинку і пірнає в замет

Департамент муніципальної варти міської ради обласного центру оприлюднив запис, на якому вечірньої пори чоловік у спідньому качається в снігу, потім встає, переможно підіймає руки догори й швиденько повертається в будинок. Його купання в снігу при світлі нічних ліхтарів тривало пів хвилини. Люди, які переглянули відео, в коментарях припускали: або у будинку відключили воду, або «герой» моржував, бо програв у карти.

Оксана КОВАЛЕНКО.

 

 

22 січня

Сонце (схід — 8.08, захід — 16.52, тривалість дня — 08.44).

Місяць у Тельці. 10 день Місяця.

Іменинники: Петро, Антоніна, Захар.

23 січня

Сонце (схід — 8.07, захід — 16.53, тривалість дня — 08.46).

Місяць у Близнюках. 11 день Місяця.

Іменинники: Григорій, Марко, Анатолій.

24 січня

Сонце (схід — 8.05, захід — 16.55, тривалість дня — 08.50).

Місяць у Близнюках. 12 день Місяця.

Іменинники: Михайло, Степан, Федір.

25 січня

Сонце (схід — 8.04, захід — 16.57, тривалість дня — 08.53).

Місяць у Близнюках. 13 день Місяця.

Іменинники: Петро, Тетяна, Сава, Макар.

26 січня

Сонце (схід — 8.03, захід — 16.58, тривалість дня — 08.55).

Місяць у Раку. 14 день Місяця.

Іменинники: Петро, Яків, Максим.

27 січня

Сонце (схід — 8.02, захід — 17.00, тривалість дня — 08.58).

Місяць у Раку, Тельці. 15 день Місяця.

Іменинники: Ніна, Остап, Сергій, Андрій, Ілля.

28 січня

Сонце (схід — 8.00, захід — 17.02, тривалість дня — 09.02).

Місяць у Леві. 16/17 день Місяця.

Іменинники: Іван, Павло, Олена, Ілона.

Кінець січня вдасться сніжно-дощовим

Морозець, який прийде наступного тижня, буде значно м’якший, аніж водохрещенський за градусами, але ущипливіший з огляду на вітряні пориви

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Лесі Пасічник, 22 січня — хмарно з проясненнями, на дорогах — місцями ожеледиця. Вітер південний, 7–12 метрів за секунду, подекуди пориви до 15–20. Вночі очікується від 2 градусів морозу до 3–х тепла, вдень — 3– 8 градусів вище нуля. За багаторічними спостереженнями, цього дня найтепліше було у 1993 році — плюс 9, найхолодніше — 2006–го — 24 градуси морозу.

23–го — хмарно з проясненнями, вдень місцями невеликий дощ, на дорогах — подекуди ожеледиця. Вітер південно–східний, 7–12 метрів за секунду, місцями пориви до 15–20. Вночі буде від 1 градуса морозу до 4–х тепла, вдень — 4–9 вище нуля.

24–го — хмарна погода, невеликий дощ. Вітер південно–західний, 7–12 метрів за секунду. Нічна температура — 0–5 градусів тепла, денна — 2–7 тепла.

25–го хмаритиметься, буде невеликий дощ з переходом у мокрий сніг. На дорогах — ожеледиця. Вітер північно–східний, 7–12 метрів за секунду, місцями поривчастий до 20 м/с. Вночі очікується від –2 до +3 градусів, удень до 5 тепла.

26–го буде хмарно, сніг, мокрий сніг, місцями його налипання. На дорогах — ожеледиця. Вітер північно–західний, 7–12 метрів за секунду, пориви до 20 м/с. Вночі очікується від –4 до +1 градуса, вдень буде від 2–х морозу до 3 тепла.

27 січня — хмарно, невеликий сніг та мокрий сніг. Місцями його налипання. На дорогах — ожеледиця. Швидкість північно–західного вітру — 7–12 м/с з поривами до 15–20. Нічна температура повітря — до 5 градусів морозу, денна — від –3 до +2.

У Рівному всі дні, окрім суботи, хмуритиметься. 22, 23 січня температура повітря — 2–6 градусів тепла. 24–го — від 2 морозу до 1–го тепла, дощ. 25–26 січня — близько 2 градусів морозу, сніжитиме. Вітер змінний, близько 7 метрів за секунду.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel