Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Турійській лікарні запрацював кабінет відеогастроскопії

Сергiй Кашуба проводить процедуру гастроскопiчного обстеження.

Фото Турійської лікарні.

У Турійській лікарні запрацював кабінет відеогастроскопії

Медичному закладу вдалося придбати сучасну ендоскопічну камеру та ендоскопічний монітор, які коштують понад 176 тисяч гривень

У Турійській лікарні планового лікування змінилася не лише назва (раніше Турійська центральна районна лікарня), а й підхід до надання пацієнтам якісної осучасненої допомоги.

Днями у медичному закладі запрацював в оновленому форматі кабінет відеогастроскопії. Це стало можливим завдяки тому, що медичному закладу вдалося придбати сучасну ендоскопічну камеру та ендоскопічний монітор, які коштують понад 176 тисяч гривень. Як розповідає Микола Шумік, завідувач інформаційно-аналітичним відділом, апаратура якісна, японського виробництва.

Результати обстеження записують на електронний носій, що дає можливість при потребі консультуватися з вузькопрофільним фахівцем або спостерігати динаміку лікування. Перевагою цього сучасного апарату є точне збільшення зображення у декілька разів з виводом на монітор.

Мешканці Турійської громади це обстеження проходитимуть безкоштовно, оскільки до березня ще діє заключний із Національною службою здоров’я України відповідний договір, а завдяки придбаному сучасному обладнанню керівництво лікарні сподівається на успішне підписання ще одного пакету на надання послуг місцевому населенню із НСЗУ, який почне діяти з 1 квітня.

На сьогоднішній день відеогастроскопія – один із найдостовірніших джерел в отриманні інформації про стан шлунково-кишкового тракту. У Турійській лікарні це обстеження проводить лікар-ендоскопіст Сергій Кашуба. Результати записують на електронний носій, що дає можливість при потребі консультуватися з вузькопрофільним фахівцем або спостерігати динаміку лікування. Перевагою цього сучасного апарату є точне збільшення зображення у декілька разів з виводом на монітор. Це дає можливість більш чітко роздивитись найменші зміни слизової і діагностувати запальні захворювання слизової, всі види гастриту, різні утворення (поліпи, виразки, ерозії), а також допомагає виявити запальні й онкологічні процеси в стравоході, шлунку і дванадцятипалій кишці. Під час обстеження за необхідності можна взяти матеріал на біопсію для визначення морфології новоутворення (злоякісне чи доброякісне), а також визначити наявність Helicobacter pylori — бактерії, яка інфікує різні області шлунка й дванадцятипалої кишки.

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel