Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинянці вирізали з кишечника «мігруючий» камінь, який мучив жінку 10 років (Фото)

Складна операція.

Фото Володимир-Волинське МТМО.

Волинянці вирізали з кишечника «мігруючий» камінь, який мучив жінку 10 років (Фото)

Жінка терпіла біль, але до лікарів не зверталась

Фахівці хірургічного відділення комунального підприємства «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» під час операції на кишечнику виявили та усунули проблему, яка не давала нормально жити мешканці Володимира-Волинського.

Жінка хворіла жовчнокам’яною хворобою впродовж десяти років. Терпіла біль, і звернулася до лікарів лише після досить сильного дискомфорту.

Хірурги встановили, що у жінки, яка скаржилася на сильний дискомфорт через кишкову непрохідність, у тонкий кишці був мігруючий камінь розміром 4 сантиметри, який, власне, і заважав нормальній життєдіяльності організму пацієнтки.

Операція тривала близько півтора години.

 Жінка терпіла біль, і звернулася до лікарів лише після досить сильного дискомфорту.

«Цей випадок досить рідкісний, бо такі непрохідності з міграцією каменю розміром до 4 сантиметри трапляються у медичній практиці досить рідко. У Володимирі-Волинському такий випадок трапився вдруге. Під час операції було виявлено норицю між жовчним міхуром та стінкою дванадцятипалої кишки з міграцією каменя з жовчного міхура в шлунково-кишковий тракт. Саме цей досить великий камінець викликав обтураційну кишкову непрохідність», – розповів завідувач хірургічного відділення Володимир-Волинського територіального медичного об'єднання Михайло Дудич.

Реклама Google

«Багато людей вважають, що нечасті приступи при жовчокам’яній хворобі – це норма, але це не так. При серйозних ускладненнях у вигляді непрохідності, жовтяниці, нагноєння жовчного міхура з перфорацією чи проривом стінки, пролежнями на стінку в обов’язковому порядку потрібне оперативне втручання. Але, найважливіше - такі ускладнення можна попередити завдяки вчасному зверненню до лікаря», –  наголосив лікар.

Наразі життю жінки, яку прооперували, нічого не загрожує: у неї відновлений пасаж по кишечнику і значно покращене загальне самопочуття. Вже скоро вона буде вдома.

Читати також: У волинському селі відкрили амбулаторію з житлом для лікаря

 

Джерело: КП «Володимир-Волинське ТМО».
Telegram Channel