Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Я стільки світів з’їздила»: в Колодяжному відкрили виставку про поетесу «надмірної ерудиції» (Фото)

Волинь-нова

«Я стільки світів з’їздила»: в Колодяжному відкрили виставку про поетесу «надмірної ерудиції» (Фото)

На виставці представлено інформацію про європейські країни та українські міста, які відвідала Леся Українка

Науковий співробітник Колодяженського літературно-меморіального музею Марія Чашук розповіла про подорожі Лесі Українки Європою, про те, наскільки знайомство з різними країнами вплинуло на її творчість.

Перша країна, яку відвідала Лариса Косач, – Польща, де вона побувала п'ять разів.

13-річною дівчиною вона побувала у Хелмі. З цього періоду на виставці представлено стрічку, з якою дівчина сфотографувалася у Києві. Оригінал передали зі США. 

Йшлося на виставці і про Крим та мистецтво кримських татар. Адже Лариса Косач не раз бувала на півострові, цікавилася життям корінного народу і навіть збирала зразки татарських вишивок.

Лариса Косач не раз бувала на півострові, цікавилася життям корінного народу і навіть збирала зразки татарських вишивок.

Леся Українка відвідала не лише європейські країни, але й багато укр міст. Вона побувала у Чернівцях, де зустрічалася з Ольгою Кобилянською, – розповіла завівдувачка музею Ольга Бойко.

Нагадаємо, 25 лютого у Колодяжному стартувала конференція до 150-річчя з дня народження Лесі Українки, куди зїхалися лесезнавці з Києва, Ковеля, Полтави, Новограда-волинського.

Читати також: У Колодяжному відбулось урочисте спецпогашення поштових марок з нагоди ювілею Лесі Українки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Постери зроблені у вигляді фейсбук сторінки Лесі Українки. Підібрано фото тих часів, вигляди міст та уривки листування поетеси про ті місцини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel