Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Документ засвідчуватиме, що ви вакциновані.

Фото з відкритих джерел.

В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію

В Україні вже вакцину отримали 53 155 людей

Міжнародними медико-санітарними правилами визначені вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Тож їх видаватимуть і в Україні, а жодних інших «імунних паспортів» держава не впроваджуватиме.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко у коментарі «Коронавірус_інфо» — Telegram-каналу, верифікованому МОЗ.

За його словами, якщо певна країна вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19, українці отримуватимуть таку безплатну довідку у два кліки.

Якщо певна країна вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19, українці отримуватимуть таку безплатну довідку у два кліки.

«Але впроваджувати та вимагати довідку про щеплення проти COVID-19 зараз не варто. Я повністю поділяю думку голови Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, який публічно застерігає Єврокомісію від планів запровадити документи про вакцинацію проти COVID-19», — підкреслив Ляшко.

Реклама Google

Нагадаємо, із 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація проти коронавірусу. Першими вакцинують медиків, які працюють із хворими на COVID-19, та військових. Щеплення також зробили міністр охорони здоров'я Максим Степанов, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та президент Володимир Зеленський. Загалом вакцинували вже 53 155 людей.

Читати такожУ Раді заявили, що ймовірність запровадження в Україні нового жорсткого локдауну – дуже висока

Джерело: Громадське
Telegram Channel