Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Скандал з горохівським тренером: хто такий Набіжан Артиков, якого звинувачують у сексуальному насильстві (Відео)

Тренеру загрожує 5 років тюрми.

Скріншот з відео.

Скандал з горохівським тренером: хто такий Набіжан Артиков, якого звинувачують у сексуальному насильстві (Відео)

Відомому тренеру Горохіської КДЮСШ імені Олександра Баламута загрожує 5 років тюрми

Нагадаємо, 13 березня, до поліції звернулася жителька Волинської області, яка повідомила про злочин вчинений щодо її доньки.

Жінка розповіла, що її 14-річна дочка поїхала на спортивні змагання до Ужгорода, а за кілька днів в телефонному режимі розповіла про чіпляння тренера.

Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового затримання. Слідчі вже повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 156 Кримінального кодексу України, тобто вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку.

У 1982 році Набіжан Артиков знову отримав на республіканському чемпіонаті «золото», а в 20 літ виконав нормативи майстра спорту СРСР.

Читайте також: Під Житомиром хрещений ґвалтував дівчинку, а батьки про все знали і мовчали.

Окрім цього слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному на період досудового розслідування запобіжного заходу. Вчора слідчий суддя розглянув клопотання та обрав щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Відповідно до санкції інкримінованої статті зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі. Слідство у справі триває.

Що відомо про тренера

Набіжан Артиков – ініціатор відкриття секції з боксу при Горохівській КДЮСШ. Втім, горохівчанином Набіжан Анварович, котрий народився в Киргизії, став порівняно недавно. Він змалечку любив спорт і особливо захоплювався футболом. Але, прийшовши одного разу на тренування боксерів, вирішив спробувати себе на рингу.

Займатися боксом тренер почав із 12 років, а у 17 літ став у своїй ваговій категорії чемпіоном Киргизії. У 1982 році Набіжан Артиков отримав на республіканському чемпіонаті «золото», а в 20-річному віці виконав нормативи майстра спорту СРСР. У цей час юнак навчався у Московському інституті фізкультури. В столиці Росії ж і зустрів дівчину з Горохівського району, в яку закохався. І хоч подружнє життя не склалося, з Гороховом доля пов’язала його напрочуд міцно. Відтак і займався тут із 2007 тренерською діяльністю.

У 1982 році Набіжан Артиков знову отримав на республіканському чемпіонаті «золото», а в 20 літ виконав нормативи майстра спорту СРСР.

Перший вагомий здобуток секції тренера Артикова зреалізувався у 2009 році, коли юна боксерка, учениця однієї з місцевих загальноосвітніх шкіл, а нині — харківська студентка Світлана Василевська стала чемпіонкою України і виконала нормативи кандидата у майстри спорту. У 2010 році вона завоювала срібну медаль на чемпіонаті України, а наступного року знову виборола «срібло» на чемпіонаті Європи.

Інша вихованка Набіжана Артикова Наталя Тарасюк є майстром спорту, чемпіонкою України 2011 та 2012 років, була учасницею чемпіонату світу 2011 року в Туреччині і зайняла на ньому п’яте місце, а також стала бронзовим призером чемпіонату Європи.

Найбільшу славу приніс горохівським боксерам чемпіонаті України серед жінок, молоді та юніорок, який проходив у Ковелі вихованець дитячо–юнацької спортивної школи Володимир Павлюк, який під керівництвом Набіжана Артикова займається цим видом спорту упродовж п’яти років. В останні дні квітня він взяв участь у чемпіонаті України з боксу серед школярів, де у фінальному бою нокаутував свого супротивника. Повним тріумфом завершився для юного боксера і чемпіонат Європи серед юнаків в Ірландії, де він у блискучому стилі здобув золоту медаль.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel