Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Через побутову хімію хлопчики народжуються з меншими статевими органами

«Хімічні речовини в навколишньому середовищі та нездоровий спосіб життя в сучасному світі порушують гормональний баланс, спричиняючи різного рівня репродуктивну шкоду».

Фото Газета по-українськи.

Через побутову хімію хлопчики народжуються з меншими статевими органами

А кількість сперматозоїдів серед чоловіків в західних країнах впала на 59% в період з 1973-го по 2011-ий

Провідна епідеміологиня і вчена-еколог Шенни Свон опублікувала книгу, в якій досліджується зв'язок між промисловими хімічними речовинами і довжиною статевого члена в чоловіків.

Сучасний світ змінює репродуктивний розвиток людей і загрожує майбутньому виду.

У книзі докторки Свон «Зворотний відлік» стверджується, що сучасний світ змінює репродуктивний розвиток людей і загрожує майбутньому виду. Про це пише Газета по-українськи з посиланням на Euronews.

У книзі показано, як забруднення призводить до вищого рівня еректильної дисфункції, зниження фертильності та збільшення кількості дітей, народжених з маленькими пенісами. Дослідження малює похмуру картину на майбутнє і здатність людства до виживання.

«Хімічні речовини в навколишньому середовищі та нездоровий спосіб життя в сучасному світі порушують гормональний баланс, спричиняючи різного рівня репродуктивну шкоду», - про це пише доктор Свон.

Реклама Google

Згідно з дослідженням, порушення спричиняють фталати - хімічні речовини, які використовують у виробництві пластика. Вони можуть впливати на вироблення гормонів ендокринної системи. Ця хімія використовується для збільшення гнучкості речовини. Її можна знайти в іграшках, харчовій упаковці, миючих засобах, косметиці та багатьох інших продуктах.

Читайте також «Плескаю плечима, поки не стану знаменитим»: як живе хлопець, який народився без ключиць (Фото).

«Немовлята тепер народжуються на світ вже забруднені хімією через речовин, які поглинають в утробі матері», - каже докторка.

В одному з її найвідоміших досліджень в 2017-му вивчено зв'язок між кількістю сперматозоїдів і забрудненням, під час дослідження, присвяченого фертильності чоловіків за останні 40 років. Вивчивши 185 досліджень за участю майже 45тис. медиків, Свон та її команда дійшли висновку, що кількість сперматозоїдів серед чоловіків в західних країнах впала на 59% в період з 1973-го по 2011-ий.

Telegram Channel