Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Італії послаблять карантинні обмеження

Прем'єр Італії анонсував поступове зняття обмежень через COVID-19.

Фото із сайту korrespondent.net.

В Італії послаблять карантинні обмеження

В Італії передбачається масова вакцинація жителів популярних туристичних напрямків. А у квітні країна розпочинає вакцинацію населення Капрі, Іск'ї і Прочіди, а також узбережжя Сорренто

В Італії почнуть поступове зняття карантинних обмежень, введених раніше через ситуацію з коронавірусом, з 26 квітня. Про це в п'ятницю, 16 квітня, на прес-конференції повідомив прем'єр-міністр Маріо Драгі, повідомляє ТАСС.

Ми можемо дивитися в майбутнє з обережним оптимізмом і впевненістю.

Рішення про послаблення з 26 квітня засноване на епідеміологічних даних, які поліпшуються, наголосив Драгі, пише КорреспонденТ.

«Ми можемо дивитися в майбутнє з обережним оптимізмом і впевненістю», - заявив прем'єр-міністр Італії.

Він наголосив, зокрема, що зможуть відновити роботу ресторани і бари на майданчиках на відкритому повітрі в обідній і вечірній час, а всі школярі повернуться за парти. Буде дозволено пересуватися між регіонами, хоча збережеться їх розподіл за колірною ознакою в залежності від рівня епідеміологічних ризиків.

«При цьому зберігаються всі запобіжні заходи - масковий режим, дистанціювання, і важливо ці умови всім дотримуватися», - додав прем'єр-міністр. Він уточнив, що пріоритет віддається відновленню «діяльності на відкритому повітрі», але поступово планується відкрити театри, кінотеатри, басейни, спортзали і термальні комплекси.

Читайте також: Інфекційна лікарня – конкурент, або Чому в Луцьку створюють територіальне медичне об’єднання

Міністр охорони здоров'я країни Роберто Сперанца, який узяв участь у прес-конференції, наголосив, що в основі прийнятого урядом рішення лежить зниження епідеміологічної кривої, про що, зокрема, свідчить коефіцієнт поширення коронавірусу, рівень якого зараз становить 0,85 і на наступному тижні прогнозується нижче 0,8. Тенденція до поліпшення епідеміологічної ситуації спостерігається в більшості областей країни, що є результатом вжитих заходів і кампанії з вакцинації населення.

Глава італійського міністерства охорони здоров'я також вказав, що «на цьому перехідному етапі» поступове зняття обмежень на різні види економічної і суспільної діяльності буде проводитися з урахуванням думки фахівців про рівні небезпеки заражень у тих чи інших місцях.

За останніми даними італійського МОЗ, в країні зафіксовано 16 974 нових випадків захворювання та 380 смертей за добу. Загалом за час пандемії коронавірусу зареєстровано понад 3,8 млн випадків захворювання, загинули від наслідків інфекції 115 937 осіб.

Повну вакцинацію отримали понад 4,2 млн італійців, повідомив МОЗ. Громадян прищеплюють препаратами американської компанії Pfizer / BioNTech і Moderna, а також вакциною Vaxzevria шведсько-британської компанії AstraZeneca.

Раніше повідомлялося, що економіка Італії, третя за розміром у зоні ЄС, оговтається від удару, завданого пандемією коронавірусу, тільки в кінці наступного року.

Telegram Channel