Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Якщо жінка вас ненавидить, то рано чи пізно вона все одно опиниться у ваших обіймах…»

«Ви просто повинні любити — сильно і абсолютно, не думаючи про завтрашній день».

Фото із сайту istoriyi.com.

«Якщо жінка вас ненавидить, то рано чи пізно вона все одно опиниться у ваших обіймах…»

Народжений під ім’ям Чандра Мохан Джеїн, відомий у 1960–х як Ачар’я Раджніш і як Бхагван Шрі Раджніш у 1970–х, індієць Ошо (1931—1990) прославився як мудрий філософ–містик, чиї звернення до своїх учнів були перекладені й опубліковані в більш ніж 650 книгах на 35 різних мовах. Ясність розуму Ошо, його мудрість і гумор привертають увагу людей по всьому світу

А ось що Ошо казав про любов…

1. Закохані завжди бояться. І цей страх приходить до них немов подих вітру. Його не можна придумати спеціально або створити власноруч — він просто з’являється. Але все, що виникає саме по собі, здатне так само зникати. Любов приходить, розквітає всередині вас, змушує серце співати, спонукає пускатися в танок, але завжди таїть в собі страх.

Що станеться, якщо сьогодні у ваше життя увірветься прохолодний та ароматний вітер, а завтра він просто зникне? Адже буття не обмежується лише вами одними, і цей вітер — лише гість, який буде поруч стільки, скільки захоче, після чого просто покине вас.

Це змушує людей боятися, пробуджуючи в них почуття привласнення. Вони починають зачиняти всі свої двері й вікна, намагаючись утримати вітер із собою. Але якщо ваші двері й вікна зачинені, то цей вітер уже не той, що був колись. Його прохолода загублена, а приємний аромат став огидним. Йому потрібна свобода, а ви відібрали її у нього, перетворивши на живий труп.

Прикриваючись любов’ю, люди тягнуть «трупи» одне одного за собою, називаючи це шлюбом. Заради цього вони узаконюють свої стосунки. Але любов і шлюб — речі не сумісні. У світі справжніх почуттів укладення шлюбу неможливо.

Ви просто повинні любити — сильно і абсолютно, не думаючи про завтрашній день. Якщо сьогодні ваше існування блаженне, повірте, завтра воно буде ще і ще кращим. Коли ви навчитеся довіряти, життя стане щедрішим до вас. Вас чекає ще більше любові, радості та задоволення.

Якщо ви хочете змінити думку жінки, погодьтеся з нею. Якщо ви хочете дізнатися, про що вона насправді думає, загляньте їй в очі, а не слухайте, що вона говорить.

2. Для мене немає нічого священнішого, ніж любов і сміх. Коли ви кохаєте когось, всі страхи зникають. А якщо ви самі стаєте цією любов’ю, то навіть смерть втрачає своє значення.

3. Полюбіть себе, і ви зможете полюбити інших людей.

4. Коли опиняєшся в центрі любові, ймовірність того, що вирвешся з нього, дуже мала. Річ у тому, що людина вже скуштувала найвищої насолоди. Долини тепер будуть здаватися дуже темними і огидними, бо вона вже побувала на сонячних вершинах, попри те, що вони не були найвищими. Тепер вона буде керуватися бажанням…

5. У всіх закоханих є одна загальна проблема: вони постійно жадають ще більшої любові, не розуміючи, що їхнє справжнє бажання насправді полягає в чомусь більшому, ніж саме кохання. Їхня мова обмежена словом «любов», вони не знають нічого, що могло б бути вищою за неї, але звичайна любов більше не приносить їм задоволення. І навпаки, чим сильніше ви кохаєте, тим сильніша ваша спрага.

6. Відкиньте всі свої сумніви. Люди приходять до мене, кажуть, що хочуть любові, але при цьому сумніваються. Вони прагнуть медитувати, але сумніваються. Їм хочеться танцювати, але вони сумніваються. Якщо у вас теж є сумніви і ви продовжуєте їх підживлювати, то пропустите все своє життя. Час настав — звільніться від них! Нічого не потрібно робити, просто усвідомте це. І все.

7. Я вже вище згадував, що жінку треба любити, а не розуміти.

8. Не забувайте про фундаментальний закон життя. Якщо жінка налаштована до вас вороже або просто ненавидить, то рано чи пізно вона все одно опиниться у ваших обіймах, тому що від ненависті до любові — всього один крок, як і від любові до ненависті.

9. Ключ до щастя криється в наступному: ви можете говорити про любов, ніжність і пристрасть, але справжнє почуття приходить у той момент, коли ви розумієте, що ще не втратили себе. Жінка, як правило, починає з опору чоловікові, а потім не дає йому піти. Якщо ви хочете змінити її думку, погодьтеся з нею. Коли хочете дізнатися, про що вона насправді думає, загляньте їй в очі, а не слухайте, що говорить.

10. Якщо ви любите когось і цілий день знову і знову повторюєте йому слова «я кохаю тебе», тому що вам це подобається, то спочатку ви можете зробити цю людину щасливою, проте рано чи пізно їй це набридне. Згодом прекрасні слова стануть безглуздими. Не варто розкидатися ними даремно. Тоді вони будуть залишатися важливими, несучи в собі певний сенс.

Насправді ті з нас, хто дійсно любить, можуть взагалі не вживати цю фразу. Адже якщо кохання не виражається у вчинках, то словами цього не компенсувати. А якщо любов видно — то навіщо про неї говорити? У кожної людини має бути кілька слів, які вона використовує дуже і дуже рідко. І їх варто притримати для особливих випадків.

Джерело: tutkatamka.com.ua.

Читайте також: 64-річний народний артист з Волині Петро Панчук: «Тепер романси співаю новонародженій донечці Єлизаветі».

Telegram Channel